Bucureştiul se transformă, în luna mai, în scena jazz-ului mondial

Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, şi-a câştigat locul între evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotrivă de public, artişti şi specialişti.

Bucharest International Jazz CompetitionPrezentând stiluri de jazz diferite, artişti ai noului val şi proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul şi-a construit o identitate puternică şi în peisajul cultural autohton, aducând în sălile de concerte un număr ridicat de spectatori.

În 2016 se anunţă o ediţie aniversară de anvergură, în Semifinală intrând 25 trupe de jazz, într-o varietate de formule scenice-sextet, quintet, quartet, trio şi duo.

Artişti din 26 de ţări -SUA, Olanda, Germania, Marea Britanie, Polonia, Italia, dar şi din Belgia, Canada, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Franţa, Georgia, Grecia, Hong Kong-China, Indonezia, Japonia, România, Rusia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela, vor prezenta noile tendinţe oferind un regal de jazz. Selecţia trupelor, realizată de specialişti, a avut la bază atât valoarea artistică, cât şi satisfacerea cerinţelor publicului.

În perioada 14-21 mai, sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul invită iubitorii de muzică la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei îndrăzneţe şi combinaţii surprinzătoare. O săptămână dedicată concertelor, workshopuri-lor şi jam sessions animate de artişti de pe 4 continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se luptă pe scenă pentru câştigarea Marelui Premiu. Publicul va vedea cum sună jazz-ul american, alături de cel european, indonezian sau sud-coreean. Cu evenimente internaţionale prestigioase în portofoliu, participanţii vor transforma Bucureştiul în scena jazz-ului mondial.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here