Canadienii de la „The Lemon Bucket Orchestra“, consideraţi revoluţionarii muzicii folk, vor concerta pentru prima dată în Vama Veche

Cel mai mare festival de arte vizuale din România, „Vama sub lumini de Oscar”, se pregăteşte de start. Vama Veche va deveni capitala artelor vizuale în perioada 21- 30 august 2015. Festivalul va cuprinde în acest an atât cursuri şi ateliere practice gratuite de film, fotografie şi pictură dar şi concerte, proiecţii de film şi piese de teatru.

Afis Lemon Bucket Orkestra

Spiritul Vămii va fi reînviat în fiecare seară prin concerte în aer liber susţinute de The Lemon Bucket Orkestra (Canada), InFusion Trio (Ungaria), Vali Bărbulescu, Kumm, Lucia, Adrian Naidin Band, The R.O.C.K. AC/DC Tribute, Trupa Veche şi Timpuri Noi. Programul va fi completat cu proiecţii de filme dar şi piese de teatru în care teatrul se îmbină cu spectacolele de lumini sau cu muzică.

Canadienii de la „The Lemon Bucket Orchestra”, consideraţi revoluţionarii muzicii folk, vor concerta pentru prima dată în Vama Veche în data de 23 august. În ultimii ani, trupa a crescut de la quartetul iniţial de cântăreţi ambulanţi la o formaţie compusă din cincisprezece muzicieni, câştigându-şi reputaţia ca una dintre cele mai explozive şi petrecăreţe trupe canadiene.

Cu o componenţă cosmopolită, aducând membri din multe colţuri ale lumii (Ucraina, Franţa, Mexic, India, Olanda Portugalia etc), LBO au un repertoriu la fel de pestriţ, în muzica lor amestecându-se acorduri din peste 10 ţări est-europene. Ei reprezintă celebrarea însăşi a tradiţiei şi culturii exprimate printr-un spirit punk exploziv. Cei care îi descoperă pentru prima data îşi dau seama instantaneu că spectacolele lor sunt mai mult decât concerte prin sălbăticia şi expansivitatea lor greu de încadrat între patru pereţi.

Concertul canadienilor de la „The Lemon Bucket Orchestra” va avea loc la „Papa la Şoni” şi intrarea va fi liberă.

Şi pentru că serile de la „Vama sub lumini de Oscar” vor însemna petreceri explozive, programul va fi completat şi de un show susţinut de Vali Bărbulescu care va sărbători alături de participanţii la VSLO, pe plaja de la Acolo Bar, 20 de ani de DJ-ing, evenimentul fiind programat sâmbătă 22 august.

De asemenea, la „Papa La Şoni” vor concerta Kumm (21 august), Lucia (22 august), Adrian Naidin Band (25august), The R.O.C.K. AC/DC Tribute (26 august), InFusion Trio (Ungaria) (27 august), Trupa Veche (28 august) şi Timpuri Noi (29 august).

Concertele vor fi pigmentate cu teatru precum „Reflection” (marți, 25 august, terasa La Ceaune), susţinută de Lightwave Theatre sau spectacolul de teatru muzical „Remember Maria Tănase” al Companiei de teatru „Gestual Art” (24 august, terasa Papa La Șoni).

„Reflection” este o poveste impresionantă, lipsită de cuvinte, ce te va atinge profund. Păpuşi în mărime naturală vor interacţiona cu altele pe corp şi cu actorii deopotrivă într-un fir epic ce te va purta prin stări de spirit contradictorii. „Remember Maria Tănase” este un spectacol în care muzica se îmbină cu teatrul, iar actriţa Claudia Negroiu încearcă să aducă în faţa spectatorilor viaţa şi creaţia artistică a celei care a fost şi va rămâne veşnic o voce unică: Maria Tănase.

La Vama Veche serile vor fi completate şi de proiecţii de filme, documentare şi reportaje. Pe plajele de la „Papa La Şoni” şi „Acolo Bar” vor exista două ecrane gigant unde vor fi proiectate documentare româneşti şi străine, filme de scurt metraj şi lung metraj şi reportaje marca „În Premieră” realizate de Carmen Avram. De asemenea, vor fi zile dedicate filmului străin (britanic, norvegian, ucrainean şi suedez), proiecţiile fiind realizate în parteneriat cu Directory Films (Ucraina), Ambasada Norvegiei, Ambasada Suediei, British Council şi Cluj Shorts.

„Artele vizuale se îmbină perfect cu teatrul şi muzica la „Vama sub lumini de Oscar”, iar programul pregătit de noi este şi un tribut pentru spiritul Vămii. Credem că Vama Veche este un loc despre care, după cinci ediţii de VSLO, putem spune că a devenit o capitală a artelor vizuale. După fiecare zi plină de cursuri şi ateliere practice, seara se va încheia pe plajă cu muzică bună, cu teatru sau film”, a spus Cătălin Rudolf, directorul Festivalului Internaţional de Arte Vizuale „Vama sub lumini de Oscar”.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here