Cariera lui Beyonce, studiată la o universitate din SUA

Departamentul de studii feministe şi de gen al Universităţii Rutgers, din New Jersey, a introdus în programă un curs intitulat “politizarea lui Beyonce”, conform site-ului universităţii.

BeyonceKevin Allred, un doctorand al universităţii, care predă acest curs, a afirmat că a luat ca exemplu cariera lui Beyonce ca modalitate de a explora strategiile referitoare la rasă, gen şi sex din Statele Unite ale Americii, informează huffingtonpost.com În timpul cursului, vor fi urmărite şi comentate videoclipurile şi versurile cântecelor lui Beyonce, completate de lecturi din autoare feministe de culoare, notează Mediafax. Prin acest curs, Kevin Allred a afirmat că intenţionează să ajute studenţii să capete o gândire mai critică în legătură cu conţinutul publicat în mass-media.

Pe lângă acest curs despre Beyonce, Universitatea Rutgers mai oferă un curs care studiază teologia versurilor din cântecele lui Bruce Springsteen.

Altă universitate americană ce studiază cultura pop este Universitatea din Georgetown, care are un curs despre “sociologia hip-hopului: teodiceea urbană a lui Jay-Z”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here