Carmen Șerban: „Oamenii care spun că eu cânt manele sunt limitați“

Cu o discografie de peste 30 de albume, Carmen Șerban a cântat în toate colțurile lumii și pentru toți românii. Deținătoare a opt Discuri de Aur și șapte Discuri de Platină, interpreta de muzică de petrecere a mărturisit în cadrul emisiunii Constantin 60′, realizată de Alexandru Constantin la Prima TV, că este deranjată de faptul că oamenii spun că este o cântăreață de manele.

Carmen Serban

„Oamenii care nu au cultură muzicală spun ‘Carmen Șerban, manele’. Oamenii care sunt limitați. Mă deranjează să se spună asta despre mine, din cauza faptului că, în ultima vreme, acest termen este asociat cu incultura, cu mizerie, cu oameni nespălați, cu oameni agramați, atribute care nu mi se potrivesc. Sunt manele care sunt foarte frumoase. Pot să spun că, deși se duce o campanie anti-manele, eu nu cânt manele. Eu cânt muzică de petrecere și populară”, a mărturisit Carmen Șerban.

Carmen Șerban a urmat doi ani de canto popular între anii 1989-1991, la Casa Tineretului din Timișoara, cu Prof. Hojda Vasile. „De aici se pleacă. Faci canto popular sau clasic. În liceu nu exista curs de canto popular, era doar de muzică clasică. Și nu am putut să-l frecventez, iar proful mi-a zis că-mi deviez vibrațiile de voce. Și cel mai bine ar fi să nu vin la cursurile dânsului dacă vreau să cânt muzică populară. De la populară poți să cânți orice. Eu eram din Timișoara, cântam muzică populară și muzica asta sârbească ce seamănă cu manelele”, a povestit solista la Constantin 60′.

Artista îi sfătuiește pe oameni să se simtă bine la petreceri, să nu se cenzureze și să asculte și să facă exact ceea ce simt. „Cânt câteva manele acolo unde mi se cere, dar dacă e să merg la un chef de maneliști nu fac față, pentru că nu am piese. Dar oamenii care nu au cultură muzicală cataloghează totul într-o direcție. Maneaua e ca o amantă ascunsă în sufletul oamenilor. M-am dus în turnee în toată America, în toată Europa, în toate țările lumii și nu am făcut față cu programul meu de petrecere și de populară la câte manele se cer. Și mai bine se descurca DJ-ul după mine pentru că punea exact piesele. Oamenii sunt foarte rezervați la începutul chefului. Eu zic că e o formă de frustrare. Când se îmbată, nu mai contează, vor să facă și să audă ceea ce le cere sufletul. Important în viață este să fim noi înșine”, a mai mărturisit Carmen Șerban la Constantin 60′.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here