Cel mai recent album al lui Drake, primul disc de platină al anului 2015 în SUA

Rapperul canadian Drake este primul artist care reușește să vândă peste un milion de exemplare din cel mai recent album al său în Statele Unite în acest an, fiind astfel titularul unui ‘disc de platină’, anunţă Agerpres.

drake album disc platina 2015

Albumul ‘If You’re Reading This, It’s Too Late’, lansat în februarie, a atins vineri cota de 1.007.000 milioane de exemplare vândute, potrivit datelor furnizate de Institutul Nielsen.

Un alt album, ‘1989’, al artistei Taylor Swift, a fost vândut și el de la începutul acestui an în peste un milion de exemplare în Statele Unite, însă a fost lansat anul trecut.

Distincția ‘disc de platină’ a fost atribuită din ce în ce mai puțin în ultimii ani, pentru că fanii cumpără tot mai puțin albume și tot mai mult single-uri. În 2014, ‘1989’ a fost singurul album care a primit discul de platină.

În acord cu tendințele actuale ale industriei muzicale, rapperul canadian și-a lansat albumul mai întâi în format electronic, iar după două luni și în format clasic CD. Drake, 28 de ani, a explicat că acest album este mai degrabă un ‘mix’ decât un album propriu-zis, însă pregătește terenul pentru următorul.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here