Cele cinci piese de la Roxen care intră în selecția Națională Eurovision 2020 (VIDEO)

Alcohol You, Beautiful Disaster, Cherry Red, Colors și Storm sunt cele cinci piese pe care Roxen le va cânta în Selecția Națională Eurovision, pe 1 martie. Juriul și publicul vor alege melodia câștigătoare, care va reprezenta România în mai, la Rotterdam. Fiecare piesă este reprezentată de câte un lyric video, iar săptămâna viitoare va fi lansat și conceptul Crystal Freckles Session, care redă sub o nouă formă vizuală cele cinci piese, dar și clipul internațional de prezentare a artistei.

Echipa de creativi din spatele celor cinci lyric videos lansate pentru piesele interpretate de Roxen este formată din Mihai Sighinaș și NGM Creative.

De rezultatul final al acestei aventuri vizuale ne vom putea bucura la începutul săptămânii viitoare. Câteva imagini din aceste filmări au fost incluse și în cele cinci lyric videos ce însoțesc lansarea oficială a pieselor înscrise în cursa pentru Rotterdam.

În legătură cu implicarea lui în Eurovision Song Contest, Bogdan Păun a declarat: „Fiecare element din set, culori și compoziție sunt perfect studiate pentru a exprima ceea ce ne dorim, ceea ce este Roxen în interior”.

Alcohol You” este o piesă cu o linie melodică hipnotizantă, acompaniată de un set de versuri pătrunzătoare, care te poartă într-o adevărată călătorie inițiatică. Melodia poate fi privită ca un traseu pe care ascultătorul îl parcurge împreună cu Roxen printr-un întreg spectru de emoții: tristețe, disperare, speranță, culminând cu o victorie asupra propriei noastre fragilități și nesiguranțe.

 

Fă o pauză chiar acum și întreabă-te: „E iubirea cel mai frumos lucru din lume sau doar o tragedie sublimă?”. „E doar lapte și miere sau o prăjitură acoperită într-o crustă de sare?”. Pentru a răspunde, trebuie experimentată mai întâi această piesă profund narativă, care vorbește despre descoperirea sinelui și care va face pe oricine să se întrebe cât de reale sunt, de fapt, sentimentele. „Beautiful Disaster” este scrisă și produsă de Alexandru Cotoi, Breyan Isaac și Julie Frost – producători de talie internațională, câștigători de premii Grammy și Golden Globe, care au colaborat cu artiști precum Madonna, Ed Sheeran, David Guetta, Nicki Minaj, Wiz Khalifa, Black Eyed Peas, Pitbull, Avicii și mulți alții. “Beautiful Disaster îți dă senzația de Bond, e destul de ciudată încât să mă facă să o ascult pe repeat și în același timp să mă facă să mă simt ciudat, dar în cel mai bun sens al cuvântului”, a declarat Breyan Isaac.

 

Un imn pop care combină elemente retro cu tema iubirii văzute din mai multe unghiuri, „Colors” reușește să fie un amestec muzical perfect armonios. Atunci când vezi viața doar în alb și negru, s-ar putea să nu mai observi curcubeul, așa că eliberează-te de barierele pe care ți le impui și lasă-te învăluit de dragoste. „Colors” promite să le intre tuturor pe sub piele exact așa cum o face iubirea – brusc, însă fără să îți dai seama cum și când s-a întâmplat. „Colors” este scrisă și produsă de Alexandru Cotoi, Breyan Isaac, Julie Frost  – muzicieni recunoscuți la scară internațională, câștigători de premii Grammy și Golden Globe. “Colors a pornit cu un vibe special încă de la începutul sesiunii, cu toții am știut că este o piesă deosebită, doar că nu știam exact pe mâinile cui va intra. Din fericire a fost Roxen. Ea a reușit să absoarbă fiecare parte din piesă. Colors este light & bright, e ca o adiere proaspătă”, a precizat Breyan Isaac.

 

Cherry Red” este o piesă foarte ritmată, cu o infuzie latino savuroasă. Ea îi va trimite pe toți cu gândul direct spre un peisaj de vară, eliberator. Sentimentele evocate de această melodie sunt de înălțare, de relaxare – o atmosferă de vacanță exotică la care sunt rezervate doar biletele de dus. De producția piesei s-au ocupat Sebastian Barac și Marcel Botezan – cunoscuți sub numele de „Marco & Seba”, dar și Costel Domințeanu. Muzica a fost realizată de cei trei deja menționați – Sebastian Barac, Marcel Botezan, Costel Domințeanu, alaturi de Theea Miculescu, ce a compus si textul piesei. Marco & Seba sunt unii dintre producătorii români cu cel mai mare succes internațional. Cei doi sunt responsabili pentru cele mai multe dintre hit-urile INNEI, iar împreună au peste 50 de nominalizări la cele mai importante premii ale industriei muzicale și 30 de trofee, inclusiv MTV Music Award pentru piesa “HOT”. Au lucrat cu Niki Minaj, Nick Jonas și Akon. Sunt producători pentru Kesha, Pitbull, Flo-Rida, David Guetta, Justin Bieber, Jason Derulo și mulți alții. “Cheery Red îți dă o stare bună, e o piesă vie, care te face să visezi, să-ți dorești să fie vară tot anul și să fii liber”, au declarat Marco & Seba.

 

Inspirațională, spirituală, înălțătoare. Fragilă, dar puternică, în același timp. Sună ca un paradox, însă „Storm” o prezintă pe Roxen într-o lumină care e gata să hipnotizeze ascultătorii. Vom pluti alături de ea pe un adevărat fluviu de versuri, explorând fiecare colțișor al liniei melodice. Vocea explozivă a artistei și ritmurile disruptive îi vor purta pe ascultători într-o călătorie fantastică. De linia melodică și de producția piesei s-a ocupat Viky Red, interpret, producător și DJ, dar cel mai important e că face toate aceste lucruri la cel mai înalt nivel. „Storm” este scrisă și compusă de Minelli, cântăreață, compozitoare și textieră din România, care și-a început cariera artistică în trupa Wassabi, ulterior colaborând cu nume importante din industrie, precum Marco&Seba, Markus Schulz, Vanotek, DJ Polique, Filatov & Karas, Arnold Palmer sau Follow your Instinct. “Toată această perioadă a fost o provocare, una extrem de creativă și productivă în același timp. Cred că Storm i se potrivește lui Roxen ca o mănușă, are forță, are emoție. Însă, în final, important este să meargă la Eurovision cu cea mai bună varintă dintre cele cinci și să reprezinte cât mai bine România pe scena de la Rotterdam”, a spus Minelli.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here