Connect-R si CLAPART lansează o colecție de NFT-uri cu utilitate inovatoare

Connect R
Connect R

Cunoscutul cântăreț de rap și muzică pop Connect-R se lansează în lumea Web 3 prin Hood Heroes, o colecție de NFTuri (tokeni non-fungibili) cu utilitate care își propune să modifice relația dintre artist și fanii săi. Colecția, care numără până la 5000 de caractere generate random, este inspirată din viața și transformările artistului și este lansată în parteneriat cu Rarissime, magazinul exclusiv de NFTuri ale proiectului CLAPART.

În parteneriat cu CLAPART, Connect-R lansează spre minare pe 7 Aprilie o colecție de NFT-uri care își propune să introducă un model de business inovator. Deținătorii NFT-urilor vor avea șansa să devină parteneri cu Connect-R, deținând procente din faimosul hit “Vara nu dorm”, dar și din melodii noi, precum „Lasă-mă Să Te”, feat Raluka.

Prin lansarea colecției, numită “Hood Heroes”, se pun bazele unui ecosistem în care fanii devin partenerii artiștilor, prin distribuirea de redevențe către deținătorii de NFT-uri
Colecția Hood Heroes conține 5.000 de personaje unice care oferă momente unice din viața și evoluția Connect-R. Cu un accent puternic pe utilitate, Hood Heroes va avea 4 clase de raritate: Comun, Rar, Epic și Legendar.

Colecția oferă un randament garantat (APY) de 10% timp de 2 ani, cu distribuție lunară
În utilitatea NFT-urilor regăsim și accesul la evenimente VIP, concerte și o comunitate exclusivă cu oportunități pentru proprietari, precum și multe alte beneficii.

“Ca artist mi-am dorit mereu să ofer comunității, celor care cred în mine, cât mai mult din viziunea mea despre muzică, despre artă, despre viață. Mult din tot ce am realizat în această existență se datorează vouă, celor care m-au susținut și apreciat. Și azi vreau să vă recompensez, cu ocazia de a-mi deveni parteneri.” – declară Connect-R, pe numele său real Ștefan Mihalache.

Pentru fani, pe lângă posibilitatea de a deveni partener cu artistul lor favorit, cele mai atractive utilități vor fi accesul la evenimente VIP (inclusiv șansa de a-l cunoaste personal pe Connect-R), bilete la concerte și o comunitate exclusivă cu oportunități pentru proprietari, precum și multe alte beneficii.

Vor exista trei runde consecutive de mintare, la intervaluri de 24 de ore. Prețurile încep de la 1.3 EGLD per NFT (primele 1000 de NFTuri), ajungând la 1.6 EGLD pentru urmatoarele 2000 și 1.9 EGLD pentru ultimele 2000. NFTurile nemintate vor fi arse (distruse) pentru a spori raritatea colecției.

Pentru fanii Connect-R care sunt noi în lumea cripto, magazinul Rarissime pune la dispoziția lor și plata direct cu cardul, prin procesatorul de plăți CryptoCoinPro, direct integrat în pagina de minting.

Pentru cei care nu vor prinde NFTuri la evenimentul de mintare, acestea vor putea fi achiziționate prin tranzacționare secundară pe marketplaceuri dedicate, precum Xoxno, Deadreare, Eneftor sau Isengard.

Proiectul Hood Heroes reprezintă doar un prim proiect ce validează un model economic nou, după cum afirmă reprezentanții companiei CLAPART.

“Obiectivul nostru este să validăm felul în care tehnologia NFT poate fi utilizată cu succes pe piața de media și divertisment. Colaborarea cu Connect-R va fi prima dintr-o serie lungă planificată de dropuri pe magazinul Rarissime, la care vor contribui artiști de renume din România și din regiune. Misiunea noastră este să construim un ecosistem descentralizat care va oferi artistilor consacrați șansa să își maximizeze engagementul propriilor comunități de fani precum și posibilitatea pentru talente nedescoperite să se lanseze în industrie fără dificultățiile pe care în mod tradițional le întâmpină, in principal de natură financiară. NFT-urile și tehnologia blockchain oferă în prezent posibilitatea unei revoluții în industria muzicală și suntem onorați să putem contribui la ea.” – declară Tudor Fornea, CEO CLAPART.

Componenta educațională nu este ignorată

Pentru a promova componenta de educare a populației privind utilitatea si beneficiile tehnologiei blockchain, CLAPART intră în parteneriat cu Arc Stake/Arc Academy, o cunoscută comunitate parte din ecosistemul MultiversX.

Cele două entități vor colabora la nivel educațional pentru organizarea de evenimente educaționale live și online, precum și pentru lansarea de produse și servicii pe blockchain.
Un prim astfel eveniment va avea loc pe data de 6 Aprilie. Detalii despre evenimentul puteti gasi pe https://academy.arcstake.com

Ce sunt NFT-urile?

NFT-urile (Non-Fungible Token) sunt active digitale unice care reprezintă proprietatea asupra unui anumit articol sau o bucată de conținut dintr-o rețea blockchain, cum ar fi lucrări de artă, muzică, videoclipuri etc. NFT-urile sunt stocate într-un blockchain și sunt verificate criptografic, ceea ce le face rezistente la duplicare sau fraudă.

NFT-urile au fost utilizate în industria muzicală, media și divertisment pentru a oferi artiștilor și creatorilor de conținut un mod de a-și monetiza și a-și controla operele într-un mod unic și inovator. Poveștile de succes includ albumul NFT lansat de muzicianul 3LAU, care a strâns peste 11,6 milioane de dolari, colecția de NFT-uri ale DJ-ului Deadmau5 și vânzarea NFT-urilor asociate cu albumul „When You See Yourself” al trupei Kings of Leon.
Rihanna a folosit NFT-uri pentru a distribui venituri asociate cu drepturile de autor pentru melodia sa „Bitch Better Have My Money” prin intermediul platformei blockchain Zora.
Utilizarea NFT-urilor în aceste domenii se poate extinde la drepturile de autor, bilete de evenimente, colecții exclusive și multe altele, oferind astfel posibilități noi și interesante pentru artiști și fanii lor.

Despre Connect-R

Connect-R este un cunoscut artist român cu o carieră îndelungată în muzică. A debutat ca dansator la vârsta de 8 ani și a început să producă muzică la 15 ani. Connect-R este primul rapper care a evoluat pe scena Eurovisionului și a lansat mai multe hituri, printre care „Vara nu dorm”, „Semne” și „Rita”. Este apreciat pentru stilul său muzical original și colaborările cu alți artiști români de top.

Despre CLAPART

CLAPART este o platformă de lansare (launchpad) Web 3 pentru creatorii de conținut și artiști. Pe CLAPART, fanii pot investi în proiecte creative, iar creatorii își pot finanța creațiile fără compromisuri artistice.

Misiunea CLAPART este de a crea piețe lichide pentru evaluarea artistică în care fanii, investitorii și comercianții pot investi fără probleme în megastaruri actuale sau în talente emergente, împărțindu-și faima și profiturile. Artiștii obțin finanțare inițială, date bogate și o implicare sporită a comunității, iar fanii au ocazia să devină parteneri și investitori pentru artiștii lor preferați.

CLAPART colaborează cu peste 200 de artiști importanți și peste 600 de creatori de conținut din România și în prezent se extinde în străinătate, incluzând artiști în Turcia, America Latină, Africa și alte regiuni emergente.

CLAPART a atras o finanțare de 800.000 de dolari în T2 2022 într-o rundă de tip pre-seed, la o evaluare de 50 de milioane de dolari și în prezent construiește produsul, o aplicație mobilă nativă (atât iOS, cât și Android) precum și ecosistemul de instrumente complementare.

Pagina oficiala a proiectului: connectr.clapart.com

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here