Cornel Ilie va cânta pentru prima dată în limba franceză

Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, va cânta, pe 8 decembrie, la Institutul Francez din România, pentru prima dată în viaţa lui, trei piese în limba franceză.

cornel ilie franceza numai la doi

Piesa trupei Vunk „Numai la doi“, adaptată pentru limba franceză, şi alte două cântece care aparţin lui Patrick Bruel şi Veronique Sanson vor fi interpretate de Cornel Ilie la această sărbătoare a muzicii şi limbii franceze.

„Pentru prima dată voi cânta în limba franceză, în cadrul Frenchmania, împreună cu Bodo, Keo, Dorian Popa şi Teo. Este o provocare, pentru că limba franceză este foarte melodioasă şi are o sensibilitate deosebită, aşa că am ceva emoţii să o pot cânta corespunzător. ‘Numai la do’ este cea mai grea dintre cele trei piese pe care le cânt, pentru că textul în franceză nu este scris special pentru cântec, ci este o adaptare“, a spus artistul.

Acesta nu este însă primul contact al lui Cornel Ilie cu limba franceză, deşi artistul recunoaşte că la şcoală a învăţat doar engleză şi germană.

„La începutul anilor ’90 am fost în Franţa într-un fel de tabără de creaţie şi am stat în gazdă la o familie de francezi. Însă eu învăţasem la şcoală doar engleză şi germană. Este o limbă destul de intuitivă, poţi să o înţelegi, dar mi-era ciudă că nu o puteam vorbi! La întoarcere, mi-am luat meditator şi am făcut câteva luni de franceză. De-atunci, însă, n-am mai vorbit-o“, încheie Cornel Ilie.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here