Cristi Gram s-a alăturat trupei Pasărea Rock

Formația Pasărea Rock a susţinut, marţi, la Institutul Cultural Român, o conferinţă de presă în cadrul căruia Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică au vorbit despre planurile de viitor ale formaţiei, dar și despre trecutul lor.

pasarea rock conferinta de presa

Celor trei membri de bază ai grupului, le-au stat alături în prezidiu colaboratorii Teo Boar și Vlady Cnejevici, dar și Marius Bațu – unul dintre cei doi invitați în concertul de la Sala Palatului.

Surpriza conferinței a constituit-o prezentarea de către Josef Kappl a celui mai nou membru colaborator – Cristi Gram. Până de curând chitarist în formația Phoenix, Gram a explicat cum a început colaborarea cu Pasărea Rock. „Am fost sunat de Josef Kappl pentru a interpreta două solouri pentru piesele noi ale trupei. Am fost onorat de propunere și am acceptat. De fapt, am ajuns în formația în care am intrat acum zece ani”, a spus Gram.

Mircea Baniciu a declarat că acest proiect le-a stăruit în minte ani buni și că prin Pasărea Rock vor să ducă mai departe ceea ce au început în anii ’70, „ceea ce a impresionat într-un mod deosebit o țară întreagă. Phoenix a rămas în muzica românească un moment foarte greu de depășit sau, mai bine spus, care nu a fost încă depășit. Suntem aici să continuăm ce s-a întâmplat în acei ani. Am făcut mereu tot posibilul ca acele cântece să rămână vii, cunoscute, și să le cânte toată lumea. În plus, acum, în peisajul muzicii românești este neaparată nevoie să se impună și altceva”.

În completarea celor spuse de Mircea Baniciu și în legătură cu faptul că la data de 19 februarie se va pronunța sentința în procesul intentat de Nicu Covaci legat de folosirea pieselor Phoenix de către foștii membri ai grupului în concerte, Josef Kappl spune că „am cântat piesele Phoenix de drag, pentru că le iubim. Pentru că publicul vrea să asculte aceste piese cu vocea originală a domnului care stă lângă mine, Mircea Baniciu”.

„Nu vrem să provocăm, nu vrem să intrăm în polemici. Rockul este ceva ce ne curge prin sânge. Vom continua să facem ceea ce simțim. Vrem să facem ceva pentru sufletul nostru. Nu suntem niște adolescenți care vor să cucerească planeta. Suntem un supergrup”, a spus și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Un alt moment important l-a constituit și audiția în premieră absolută a uneia dintre noile compoziții Pasărea Rock, „Praznic năpraznic”, pe muzica lui Josef Kappl și versurile lui Florin Dumitrescu, cunoscut și pentru îndelunga colaborare cu formația Sarmalele Reci. Legat de cei care compun pentru Pasărea Rock, Kappl a spus că trupa este deschisă colaborărilor: „Cine este prins de acest spirit este liber să compună pentru acest proiect”.

pasarea rock conferinta

Pasărea Rock pregătește pentru primul turneu național, care va cuprinde șapte orașe: București (25 martie), Constanța (7 aprilie), Galați (8 aprilie), Bacău (9 aprilie), Iași (10 aprilie), Timișoara (12 aprilie) și Cluj Napoca (14 aprilie) în formula: Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan Țăndărică, Teo Boar, Vlady Cnejevici, avându-l invitat special pe violonistul Mani Neumann.

Primul concert sub numele Pasărea Rock va avea loc la Sala Palatului din București, la 25 martie, și fi un spectacol complet, cu lumini, sunet și costume special alese, dar și doi invitați: Marius Bațu și Mani Neumann.

Spectacolul, care va dura aproximativ două ore, va readuce în atenția publicului și creații de pe albumul „Cantafabule” (Phoenix), hituri din repertoriul lui Mircea Baniciu și piese reorchestrate, ce fac parte din prima operă rock simfonic românească, „Meșterul Manole”, care a avut premiera mondială la finele lunii noiembrie 2013, la Timișoara.

Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua Vreau Bilet, la casa de bilete Vreau Bilet din cadrul Unirea Shopping Center, etaj 2, corp central, casa de bilete Vreau Bilet din B-dul Octavian Goga nr. 24, bl. M62, sc. 1, et. 1, ap. 1, interfon 50, sector 3, casa de bilete de la Teatrul Elisabeta – Bdul Regina Elisabeta 45, Arte International – Librăria Eminescu, EuroGSM – Bucureşti Unirii (Unirea Shopping Center – aripa centrală, lifturile exterioare), EuroGSM – Perla (B-dul Iancu de Hunedoara nr.64, Sector 1), EuroGSM – București Lujerului (în incinta Hypermarketului Cora Lujerului) și online pe vreaubilet.ro pentru comenzi de bilete cu livrare prin curier.

Preţ bilet: VIP – 195 Ron; Categ 1 – 165 Ron; Categ 2 – 130 Ron; Categ 3 – 90 Ron; Categ 4 – 60 Ron.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Se pare ca a avut de ales intre Phoenix si Colibri…Pai cum sa nu se supere Covaci cand a plecat la cei care il tot denigreaza prin presa? Covaci e printre putinii rock-eri adevarati din tara…Pacat de Cristi Gram ca a plecat de la Phoenix la o pasarica ce se vreo o copie imperfecta a Phoenix-ului autentic,care e reprezentat de Nicu Covaci…

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here