Dan Fințescu îl atacă pe What’s Up: „Se poate apuca de pictat și de tuns iarba“

What’s Up a fost invitat, zilele trecute, de Dan Fințescu la WinterKiss Predeal, însă artistul nu a mai reușit să ajungă în studioul Kiss FM de pe pârtia Clăbucet, lucru ce l-a înfuriat pe DJ.

fintescu atac whats up

Dan Fințescu a scris pe blogul său că nu l-a cunoscut personal încă pe What’s Up, dar și-ar fi dorit acest lucru. Însă, deoarece cântărețul nu și-a respectat promisiunea și nu a mai apărut în studioul Kiss FM, Fințescu a afirmat că acum nu mai vrea să-l întâlnească pe What’s Up, mai mult de atât, DJ-ul a spus chiar că îl va ignora total pe artist, dacă se vor întâlni vreodată față în față.

Iată în continuare mesajul transmis de Dan Fințescu lui What’s Up:

„Astăzi aş vrea să vă povestesc despre băiatul ăsta de-şi spune What’€™s Up. Cine e el, scuzaţi-mi ignorața de om care se învârte prin muzica românească de 14 ani, nu ştiu. A apărut pe radio anul acesta, împreună cu alţi câţiva băieţi. Eu le spun strofari. Oameni care n-au avut niciodată o piesă singuri, dar care apar pe cântecele altora. Pe multe cântece ale altora. Producătorii n-au încredere să lanseze melodii 100% cântate şi atunci bagă o strofă-două de rap pe undeva, ca să rupă piesa. Soluţia nu au inventat-o ei, se poartă prin muzica mondială de ani buni. Diferenţa dintre ei şi noi este că, de obicei, la ei strofele de rap aparţin unor nume foarte mari, care dau greutate piesei prin aportul lor de imagine. La noi, fără să-mi pot explica exact de ce, treaba asta nu se poartă. Poate rapperii consacraţi sunt prea scumpi, poate preferă să îşi lanseze piese singuri. Mă rog. Nu asta este ideea. Astfel au apărut băieţii ăştia, pe care nu-i ştie nimeni, dar apar în toate piesele cu câte-o strofă-două, unele cam şchioape între noi fie vorba.

Traseul unui strofar este simplu. Azi o strofă pe piesa unui artist mare, mâine pe a altuia, ţi se aude numele la radio, apari în clipuri, devii cunoscut şi apoi lansezi primul tău single. Cazul cel mai cunoscut se numeşte Pitbull. Ok. Înapoi la oile noastre. Voi avea imensa neobrăzare de a mă adresa direct artistului în cauză în rândurile următoare, însă v-aş invita să citiţi şi voi ce am a-i spune.

Stimate domnule What’s Up,

Nu am avut plăcerea de a vă cunoaşte niciodată, deşi mi-aş fi dorit lucrul acesta. Nu din vreo stimă deosebită pe care v-o nutresc, ci pentru că pe 2 ianuarie ar fi trebuit să vă aflaţi la Winter Kiss Predeal pentru a susţine un mini-concert pe pârtia Clăbucet şi pentru un interviu în direct pe Kiss FM. Această apariţie era una universal-benefică. Oamenii de pe pârtie se bucurau de câteva minute de muzică, ascultătorii Kiss FM primeau veşti despre un artist difuzat la radio, iar Dumneavoastră aţi fi avut ocazia să vă îmbunătăţiţi imaginea auzindu-vă pe cel mai ascultat radio din România, apărând pe pagina de facebook şi pe site-ul acestui post de radio.

Apariţia Dumneavoasta a fost stabilită cu vreo două săptămâni în urmă, confirmată şi reconfirmată. Faptul că nu aţi ajuns poate fi cauza unui şir de întâmplări nefericite, după cum susţin cei care vă reprezintă. Nu zic nu, nu vreau să fiu nedrept. Cu toate acestea, să pleci spre Predeal cu doar două ore şi jumătate înainte de ora programată într-o zi în care toată lumea ştie că traficul pe Valea Prahovei este infernal, s-ar putea să nu fie cea mai bună soluţie. Fără să fiu Hercule Poirot (ăsta este un detectiv din romanele Agathei Christie, nu personajul francez de desene animate cum sunteţi tentat să credeţi) şi cu ajutorul unei întâmplări, am confruntat informaţiile pe care le primeam de la Dumnevoastră cu realitatea şi aş vrea să vă spun că nu prea se pupă. În sensul în care o maşină în care se aflau doi colegi de-ai mei a pornit de la Sinaia spre Predeal la cam 30 de minute după ce reprezentanţii Dumneavoastră îmi spuseseră că v-aţi fi aflat în acea localitate, deplasându-vă în aceeaşi direcţie. Acea maşină a ajuns cu aproape o oră înainte ca Dumneavoastră să fiţi zărit întâmplător în Predeal de alţi colegi de-ai mei. Sunt sigur că până şi Dumneavoastră vă puteţi folosi cunoştinţele de aritmetică pentru a constata nulitatea valorii de adevăr a afirmaţiilor ce mi-au fost transmise.

Precedentul, stimate domnule What’s Up, s-a creat, în ceea ce priveşte Kiss FM, acum vreo câteva săptămâni. Când, invitat la Cronica Cârcotaşilor împreună cu Amna, Dumneavoastră aţi uitat să vă treziţi. Poate că nu ştiţi, însă matinalurile, oricât de crunte ar fi pentru artişti prin ora de trezire, reprezintă punctul de maximă audienţă al unui radio. Adică atunci v-ar fi ascultat foarte, FOARTE mulţi oameni. V-aş atrage de asemenea atenţia asupra unui alt detaliu: sunteţi singurul artist care anul acesta a reuşit performanţa de a nu ajunge la programarea de la Winter Kiss. Cine au fost proştii punctuali? Pai nume mici ale industriei, nume nedemne de a fi menţionate în acelaşi articol cu al Dumneavoastră, nume precum: Voltaj, Elena Gheorghe, Corina, DJ Sava & Raluka. Nişte neica nimeni cu hituri multe pe radio. Nişte terchea-berhcea care ştiu cum se fabrică şi, mai ales, cum se menţine succesul. Evident că oamenii aceştia nu se pot compara cu imensa Dumneavoastră carieră care include 3-4 strofe pe nişte piese care nu vă aparţin.

Aş vrea, de asemenea, să vă aduc la cunoştinţă faptul că în industrie sunteţi admirat pentru felul dezinvolt cu care vă bateţi joc de oameni. Artiste care se plâng pentru că uitaţi să ajungeţi la concerte, foşti impresari care au renunţat să vă reprezinte pentru că îşi făceau firma de ruşine având în portofoliu numele Dumneavoastră, iar lista poate continua. Pentru că ei au tăcut în public până acum, le voi respecta discreţia şi nu le voi pomeni numele. Dumneavoastră, însă, ştiţi foarte bine despre cine vorbesc.

Desigur că felul în care alegeţi să vă dezvoltaţi cariera vă aparţine în totalitate. Tocmai din acest motiv nu vă voi ţine aici o lecţie de profesionalism. Vă voi povesti, însă, despre politeţe. Politeţea omului care, atunci când greşeşte, îşi cere scuze. Nu printr-un sms trimis de nu-ştiu-ce-fată-care-lucrează-nu-ştiu-unde. Ci personal. Cu vocea din dotare. Eu aşa procedez dacă o fac de oaie. La fel a procedat şi artistul care v-a întovărăşit ieri. Se pare că Dumneavoastră nu socotiţi de cuviinţă să risipiţi din cuvintele atât de preţioase pe un biet DJ de radio. Nu-i problemă. Am eu destule vorbe despre amândoi, după cum puteţi vedea.

Închei aici, dorindu-vă tot binele din lume, multă sănătate în 2014 că despre cariera Dumneavoastră nu cred să mai auzim foarte mult timp de-acum încolo. Eu unul vă asigur de faptul că de-acum încolo vă voi trata la fel cum aţi ales Dumneavoastră să mă trataţi pe mine: vă voi ignora în totalitate. Îmi invit colegii de breaslă să facă acelaşi lucru, că mai mult nu meritaţi. Iar când radiourile nu mai vorbesc despre un cântăreţ, el se poate apuca liniştit de pictat, de tuns iarba sau barba, sau de remaiat ciorapi. Îi invit şi impresarii din România să vă trateze cu aceeaşi seriozitate cu care alegeţi Dumneavoastră să trataţi evenimentele contractate de ei în numele Domniei Voastre.

Pe Măria Sa publicul ce citeşte aceste rânduri nu-l rog nimic. Pentru că publicul judecă întotdeauna drept, domnule ‘artist’.

Fără pic de stimă,

Dan Fințescu

P.S. Prezentul articol reprezintă punctul meu personal de vedere.“

What`Up, prin intermediul spynews.ro, a recunoscut incidentul, dar a încercat să îl și explice. „Eu nu îl cunosc pe Dan Fințescu și nici nu îi înțeleg comportamentul și răutatea. Am întârziat acolo, e vina mea și pentru asta mi-am cerut scuze. Dar până la a spune că am ceva cu el sau cu trustul lui pentru că nu am ajuns din motive obiective acolo și la o filmare la Cronica Cârcotașilor, e drum lung. Îmi pare rău că se comportă așa, că mă insultă, dar asta e! Sunt artist și îmi văd doar de muzică“, a spus artistul.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here