De astazi rockul romanesc e mai sarac

De astazi rockul romanesc e mai sarac – s-a stins Leo Iorga, fostul solist al celebrei trupe Compact

La doar patru zile dupa ce Mihai Constantinescu a trecut in nefiinta, o noua veste trista aduce doliu in muzica romaneasca: Leo Iorga, solistul trupei Compact B, a murit, la varsta de 54 de ani. Decesul a fost anuntat pe facebook, pe pagina oficiala a trupei.

Nascut in data de 2 decembrie 1964 la Arad, Leo Iorga a facut primii pasi in muzica la varsta de 14 ani, ca tobosar.
Dupa o colaborare cu grupul Pacific si o scurta perioada petrecuta la trupa Cargo, Leo Iorga a fost, din 1988 pana in 1996, lead vocal al grupului Compact, din a carui componenta mai faceau parte Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu
Aceasta a fost cea mai prolifica perioada a trupei, printre hiturile lansate atunci numarandu-se: “Singur în noapte”, “Mă voi întoarce”, “Să te gândeşti la mine”, “Toamnă în sufletul meu”, “Trenul pierdut”, “Ploaia”, “Cine eşti tu, oare?”, ”Cine-i vinovat?”, ”Te visez mereu”.

Din 1997 pana in 2001 indragitul solist a cantat in trupa “Schimbul 3”, iar din 2003 este acompaniat de Pacifica.

Incepand cu anul 2017 se alatura ca invitat formatiei Compact B.

La inceputul lui 2011 au inceput problemele de sanatate, Leo Iorga fiind diagnosticat cu cancer pulmonar. Tot in acel an a fost operat pentru extirparea tumorii de la plamani. In 2014 a suferit o operatie pe creier, in urma depistarii unei metastaze. In 2015 cancerul a recidivat, fiind necesara o noua interventie chirurgicala. Problemele si complicatiile au continuat, in 2017 fiind necesar sa faca un vaccin care distruge celulele canceroase la o clinica de specialitate în Cuba si sa urmeze un tratament foarte costisitor. In ultimele luni a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti.

Cu o voce inconfundabila si o cariera legendara, Leo Iorga este una dintre figurile marcante ale rockului autohton.
Va ramane pentru totdeauna in amintirea si in inimile noastre, piesele sale urmand a fi fredonate de multe generatii viitoare.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here