De Sărbători, familia Goste-Zorilă colindă Târgurile de Crăciun din Europa

Pe 13 decembrie, în Piaţa Universităţii, se desfăşoară cea de a treia ediţie Bucharest Christmas Market, unde Marius Zorilă şi Orchestra Naţională Valahia, vor fi în acest an alături de tineri interpreţi ai folclorului românesc.

Familia Goste - ZorilaCa în fiecare an, multe surprize la Târgul de Crăciun: Moş Crăciun alături de Spiriduşi, 100 de căsuţe cu bunătăţi, rapsozi de toate soiurile, căsuţa “SOS Satele Copiilor” în Campania “Dăruieste, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun” toate acestea, într un program de sărbătoare şi voie bună acompaniaţi desigur de vin fiert şi clopoţei ce vor încălzi sufletele spectatorilor.

Luna Decembrie se anunţă aşadar, foarte încărcată pentru familia iubitoare de folclor Goste – Zorilă. După un an de muncă asiduă cu concerte, ore de studio, drumuri în lungul şi latul ţării, aşteaptă cu drag luna cadourilor, pentru a-şi încânta fanii. În cele câteva zile rămase libere până la cântările de Crăciun, Lavinia şi Marius vor petrece câteva zile la Târgurile de Crăciun de la Viena şi Paris, unde vor întâlni români plecaţi şi cu dor de ţară, cărora le vor duce puţin din spiritul sărbătorilor româneşti, cu noile producţii muzicale, marca Marius Zorilă.

Albumul semnat Lavinia Goste este o culegere de 20 de şlagăre din folclorul românilor, care mai de care mai cunoscute şi mai îndrăgite de iubitorii muzicii de gen, va fi pregătit de lansare la începutul anului viitor.

Marius si Valahia cor

Albumul de folclor intitulat Autentic Românesc, semnat Marius Zorilă şi Orchestra Valahia poate fi numit chiar un document muzical. Conţine piese din toate zonele folclorice ale ţării noastre, piese ce au făcut istorie, reorchestrate cu grijă de dirijorul Marius Zorilă: Ciocârlia, Geampara, Horă şi Brâu moldovenesc. 12 suite şi hore într o colecţie ce alcătuieşte harta folclorică a ţării nostre. Prin ascultarea acestui album veţi simţi în adâncul sufletului inima folclorului românesc, veţi retrăi sentimente de mult uitate, din vremea copilăriei şi a traiului simplu de la ţară. Un album complet, un buchet de vise muzicale reorchestrate impecabil de dirijorul Marius Zorilă, un talent ce va revoluţiona muzica de folclor, după cum frumos remarcă respectatul etnomuzicolog, Elize Stan.

“Profunzimea, originalitatea interpretării şi claritatea expunerii orchestrale fac din apariţiile scenice ale lui Marius Zorilă şi ale orchestrei sale adevărate momente muzicale memorabile. Dispunând de o foarte bună echipă de tineri muzicieni, studenţi la Conservator sau absolvenţi de studii muzicale, Orchestra de Folclor Valahia, condusă măiestrit de Marius Zorilă, s a impus în scurt timp de la debut în viaţa muzicală românească”, a spus Elize Stan.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here