duminică, iulie 21, 2024
AcasăȘTIRIDr Alban dezvăluie o legătură neștiută cu România comunistă

Dr Alban dezvăluie o legătură neștiută cu România comunistă

În anii ’90 s-a petrecut mult pe ritmurile lui Dr Alban. Unul dintre cei mai ascultați soliști ai acelor ani în România, artistul ale cărui hituri erau nelipsite la o petrecere de succes, revine anul acesta în România, la Forever Hit (18 septembrie, Arena Națională). Este cel mai mare festival dedicat muzicii anilor ’80 si ’90 ce a avut loc vreodată în București.

 Solistul ce a lansat succese pe bandă, amintim ”It’s my Life”, Hello Afrika”, ”One Love”, ”Look who’s Talking” ori ”Let the Beat Go On” ne-a vorbit de legătura  sa cu România, mai precis Timișoara, unde un frate de-al său (acum, medic în Statele Unite) a studiat până în 1988. Dr Alban i-a finanțat studiile, mai mult, îi trimitea colete din Suedia cu pachete de cafea și cartușe cu țigări. ”Studenții străini plăteau studiile și campusul statului român în dolari SUA. Fratele meu, acum american, pe atunci era doar cetățean nigerian. Țineam legătură la telefon și scrisori în acele vremuri …. Îi trimiteam la circa 3 luni câte un colet. Am crezut că nu există cafea, parfumuri și țigări în România! Târziu mi-a explicat că erau extrem de scumpe și le folosea ca atenții la școală”, își amintește Dr Alban, pe numele său Alban Uzoma Nwapa, de asemenea medic, stomatolog, dar nu a profesat niciodată.

Dr Alban @Foreverhit 2021

Tinerii din România anilor ʼ90 au descoperit gustul libertății pe melodiile lui Dr. Alban. Unul dintre cei mai ascultați hip-hopperi de atunci, autorul hiturilor "It’s my Life" și "One Love", va fi prezent la #Foreverhit 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣.Forever Hit18 septembrie 2021Arena Nationala – Bucuresti#Foreverhit #disco #80s #90s #concert #romania #bestmusic #artist #love #viral #picoftheday #bucharest

Posted by Forever Hit on Wednesday, June 16, 2021

Poate cel mai important exponent al curentului eurodance al anilor ’90, Dr. Alban compune în continuare pentru el și alți artiști afiliați casei sale de producție muzicală, și nu e mirat că, în atenția publică, tot piesele vechi rămân în actualitate. „Nu mă mir, acea perioadă muzicală păstrează un parfum aparte iar muzica în vogă azi a plecat în direcții experimentale. Oamenii inteligenți s-au reîntors la muzica ce le-a dat stări și amintiri frumoase. Iar faptul voi cânta pe cel mai mare stadion din România îmi arată că sunt mulți oameni inteligenți în țara voastră”.

Cardurile de acces pentru Forever Hit s-au pus în vânzare pe https://foreverhit.ro/ si https://bileteacum.ro/forever-hit-2021/.

Pe lângă Dr. Alban  vor cânta pe Arena Națională din București: Alphaville, Thomas Anders (Modern Talking), SNAP!, Ice MC, Sandra, Haddaway, Nana, C-Block, Tehnotronic, Jenny (Ace of Base), Boney M, No Mercy, Captain Hollywood Project, Mr President.

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.