luni, iulie 22, 2024
AcasăȘTIRIEl Negro aniversează 24 de ani de reggae românesc

El Negro aniversează 24 de ani de reggae românesc

el negro - out of door fest
el negro – out of door fest

Prima trupă de muzică reggae din România aniversează 24 de ani în luna februarie 2023, cu un concert la Berăria H

Poate că piese ca „Maria…” sau „Mi-e dor de tine„ nu mai spun prea multe generației actuale, dar la vremea lor, au fost hit-uri pe care le fredona toată lumea. Sunt deja două decenii de-atunci, iar trupa EL NEGRO încă rezistă, aniversând luna aceasta 24 de ani de activitate.

Mai mult decât atât, trupa pregătește și un album, DUBLUL ALBUM EL NEGRO, cu piese strânse din ultimii 10 ani de activitate, după cum declară solistul Bogdan Negroiu: „Albumul e gata de ceva timp, avem 10 piese finalizate, însă eu sunt cel care a tărăgănat finalizarea lui, pentru că mă aflu într-un proces continuu de schimbare de sound, sunt elemente noi care mă reprezintă muzical acum, și asta durează. Va fi interesant de ascultat acest album, scris pe perioada a 10 ani, printre căsnicii clasice, divorțuri, pandemii, nașterea celor 2 copii și alte schimbări de ordin personal”, promite solistul.

Pentru a marca cei 24 de activitate muzicală, trupa va susține un concert aniversar, programat pe data de 5 februarie la Berăria H, în cadrul căruia va face o recapitulare a parcursului său muzical, alături de invitații săi, nume sonore precum Dana Marijuana, prima femeie care s-a afirmat în hip-hopul românesc, Theodor Debu (finalist Vocea României 2022), precum și două reprezentante ale noii generații de muzicieni, w.Aria și Alessia. Intrarea este liberă, iar locurile pot fi rezervate pe canalele oficiale ale gazdei evenimentului (mai multe detalii pe www.berariah.ro și Facebook/BerariaH).

Despre EL NEGRO

EL NEGRO este cel mai notabil reprezentant al genului reggae din România, în cei 24 de ani de existență, trupa a bifat cu succes o serie de proiecte muzicale și activități conexe muzicii. Fondat la Ploiești în februarie 1999, la inițiativa solistului Bogdan Negroiu, EL NEGRO s-a lansat inițial în formulă de doi, împreună cu Stevie Bass, devenind în scurt timp un band amplu, recunoscut pentru potențialul membrilor săi și complexitatea show-urilor sale.

După câțiva ani de contract cu Cat Music/Sony Music România, trupa decide să se îndepărteze de stilul comercial inevitabil în colaborarea cu o casă de discuri și se retrage în sala de repetiții de la Uzina Republica unde, asemenea păsării Phoenix, ia naștere un nou EL NEGRO, cu un sound exclusiv de band, abordări muzicale noi și versuri pline de înțelesuri. Astfel, piesa „Ploaia” deși necontractată de nicio casă de discuri, intră în playlistul trustului PRO și de acolo devină virală în toate rețelele de radiouri: „E un mister pentru mine cum o piesă care nu avea contract cu nicio casă de discuri a ajuns în FM. Probabil asta înseamnă puterea unui cântec sincer și frumos”, declară Bogdan Negroiu, fondatorul trupei.

Urmează două albume în care trupa experimentează tipuri de expresii muzicale cât mai variate: „Antipanica” produs de A&A Records și „Greetings to Green Repub,” produs de Republika Verde, radioul „amator” înființat de EL NEGRO în 2011, dezvoltat inițial în jurul nucleului reggae, pentru ca între timp să devină un mediu independent de dezbateri sociale, artistice și alte elemente de cultură urbană.

În 2019 solistul trupei EL NEGRO înființează LUNAtech SOUND, un studio audio-video pe care trupa îl pune în slujba muzicii, producând atât materiale proprii, cât și alte tipuri de producții ce implică susținerea noii generații de muzicieni, organizând competiții muzicale, recitaluri și alte evenimente importante.

Astăzi, trupa EL NEGRO aniversează 24 de ani de activitate și se află în plin proces de producție a unui nou album, rezultatul a zece ani din viața trupei și a solistului Bogdan Negroiu, cu bune și cu rele.

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.