Elena Mîndru, Jyvaskyla Big Band și Tuomas J. Turunen, turneu în România

Unul dintre cele cunoscute big band-uri de jazz din Finlanda, alături de cântăreața de jazz Elena Mîndru și pianistul Tuomas J. Turunen se vor afla în turneu în România în luna septembrie. 

Elena Mindru

Jyväskylä Big Band este în prezent unul dintre cele mai active grupuri de jazz existente. Cu un repertoriu versatil, specializat în muzica contemporană de big band și o istorie de câteva decenii, a fost înființat în Finlanda în anii ’70, aduc astăzi în atenția publicului noutățiile din muzica jazz prin proiectul lor Ensikäsityksiä, axat pe concerte inovatoare și compoziții interpretate în premieră, comandate de către Uniunea Compozitorilor din Finlanda (Teosto) de la soliștii Elena Mîndru și Tuomas J. Turunen special pentru acest proiect și big band.
Pagina Facebook JBB

Elena Mîndru reprezintă cu onoare pe scene internaționale generația română de tineri muzicieni de jazz. Plecată de pe băncile Academiei de Muzică din Cluj, actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, Elena a câștigat numeroase premii la festivaluri de jazz din Europa și semnează până în prezent compoziția și vocea celor 3 albume (Romanian Christmas Stories, Evening in Romania, Quartphonic) lansate.

Tuomas J. Turunen este pianist și compozitor finlandez, rezident în Helsinki. Muzicianul și-a început studiile la renumita instituție Sibelius Academy, departamentul de jazz, în 2005. Printre profesorii care l-au îndrumat au fost artiști precum Jarmo Savolainen, Jukkis Uotila, Jim Beard și Seppo Kantonen.

În ultimii ani din cariera sa, Tuomas J. Turunen activează ca pianist în diverse formații, de la formule de duo până la big band-uri care au susținut concerte atât în Finlanda, cât și în Europa. De asemenea, pianistul a compus și orchestrat lucrări pentru big band sau ansambluri camerale de jazz (combo). Printre cele mai active proiecte ale sale sunt Tribute to Ella, Elena & The Rom Ensemble, Nina Mya, The Fifth Avenue și The Finnish Airforce Big Band.

Turneul lor include patru orașe:

– 15 septembrie 2016, ora 20.00: Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților
– 16 septembrie 2016, ora 19.00: Bistrița, Centrul Cultural Municipal Bistrița
– 17 septembrie 2016, ora 19.00: Târgu Mureș, Palatul Culturii
– 21 septembrie 2016, ora 21.00: București, Bucharest Jazz Festival, Piața George Enescu

Citeste si despre:

Cât costă biletele la Ziua lui Ștefan! Connect-R pregătește cel mai tare concert aniversar pe 9 iunie!
Martin Garrix, David Guetta si Armin van Buuren revin la UNTOLD in acest an
Peste 4,2 milioane euro atrasi in comunitatea locala de festivalul Massif din Poiana Brasov
Ilinca Băcilă in juriul la Festivalul de Muzică „Glasul Valahiei 2023” în aprilie, la Amfiteatrul „George Enes...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here