Elton John: „Iisus ar fi susţinut căsătoriile gay“

Elton John, una dintre cele mai proeminente celebrităţi gay din lume, a declarat într-un interviu difuzat duminică pe postul TV Sky News, că papa Francisc este minunat şi că este de părere că, dacă ar fi trăit în prezent, Iisus ar fi susţinut ideea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Elton John“Noul papă este minunat. Sunt atât de entuziasmat de umanitatea sa, de modul în care se concentrează asupra unei credinţe întemeiate pe modestie”, a spus Elton John, un cântăreţ implicat activ în apărarea drepturilor minorităţilor sexuale, citat de AFP.

“El (papa, n.r.) aduce lucrurile la esenţă, afirmând că totul este pur şi simplu o problemă ce ţine de iubire, de aducere a oamenilor împreună, fără excepţie”, a spus cântăreţul britanic, adăugând că “biserica (anglicană, n.r.) din Anglia trebuie, de asemenea, să încurajeze acest lucru “.

De asemenea, cântăreţul s-a pronunţat în favoarea posibilităţii căsătoriei clericilor de acelaşi sex, dar şi împotriva celibatului preoţilor catolici. “Ierarhia bisericii, tradiţionaliştii sunt probabil scandalizaţi, însă vremurile s-au schimbat. Dacă Iisus ar fi trăit în zilele noastre, nu îmi pot închipui că (…) acest mare om ar fi spus că acest lucru (căsătoriile între persoane de acelaşi sex, n.r.) nu se poate produce “, a spus Elton John.

Totodată, cântăreţul pop a declarat că situaţia minorităţilor sexuale a cunoscut “un regres în ultimele 18 luni” în anumite zone ale lumii şi că va încerca să se întâlnească în noiembrie cu Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

“Voi încerca să discut cu el. Singurul mod de a ajunge la o soluţie este de a sta de vorbă cu oamenii”, a precizat cântăreţul, care a denunţat, în timpul concertelor susţinute la Moscova în decembrie 2013, legislaţia rusă care pedepseşte “propaganda” homosexuală.

Artistul britanic Elton John locuieşte cu partenerul său de viaţă, David Furnish, într-o uniune civilă, din 2005, şi au împreună doi copii, Zachary şi Elijah, născuţi de o mamă surogat.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here