Elton John se va căsători cu partenerul său de viaţă, David Furnish

Elton John şi partenerul său de viaţă, David Furnish, care trăiesc într-o uniune civilă, urmează să se căsătorească, după ce, sâmbătă, o lege istorică ce legalizează căsătoriile între persoanele de acelaşi sex a intrat în vigoare în Anglia şi Ţara Galilor.

elton john and david furnish-1396186952

“Eu şi Elton ne vom căsători”, a declarat David Furnish pentru publicaţia Attitude. “Ca un cuplu de profil înalt, considerăm că este datoria noastră să o facem, ca să ne asigurăm că toată lumea ştie că acest lucru este ceva la care mulţi homosexuali care trăiesc în această ţară n-au visat că se va întâmpla”, a mai spus acesta, potrivit Mediafax.

După ce vreme de mai mulţi ani au fost “parteneri”, cei doi vor putea, în sfârşit, să se numească “soţ şi soţ”.

“Ca artist, Elton este conştient că, orice spune şi face, oamenii vor lua notiţe. Aşa că ce mod mai bun de a sărbători acest moment istoric în timp?”, a mai spus acesta. “Eu şi Elton credem că este o diferenţă enormă între a numi pe cineva ‘partenerul’ tău şi a-l numi ‘soţul’ tău”, a completat Furnish, citat de contactmusic.com.

Primele căsătorii între persoane de acelaşi sex au fost oficiate sâmbătă imediat după miezul nopţii în Ţara Galilor şi Anglia – steaguri în culorile curcubeului fluturând la Londra pe clădirile ministeriale -, după intrarea în vigoare a acestei “legi privind egalitatea”, foarte aşteptată, aceasta fiind ultima etapă dintr-o luptă lungă dusă de apărătorii drepturilor homosexualilor.

Primele căsătorii între gay şi lesbiene au fost oficiate imediat, în speranţa de a deveni primul cuplu care spune “da”, un moment calificat drept “important pentru ţară” de premierul britanic David Cameron.

“Pentru a explica lucrurile mai simplu, în Marea Britanie nu are importanţă dacă eşti heterosexual sau homosexual – statul îţi va recunoaşte relaţia în acelaşi fel”, a declarat Cameron.

Artistul britanic Elton John, una dintre cele mai proeminente celebrităţi gay din lume, locuieşte cu partenerul său de viaţă, David Furnish, într-o uniune civilă din 2005 şi au împreună doi copii.

“Când Zachary şi Elijah vor creşte şi vor avea copii, vor trăi – să sperăm – într-o lume unde toată lumea poate fi egală, unde să fii căsătorit nu ţine de faptul că eşti heterosexual sau homosexual, ci pur şi simplu că eşti om”, a mai spus David Furnish.

Elton John a militat pentru drepturile persoanelor gay în Marea Britanie şi în Ucraina, ţară care i-a refuzat dreptul, în 2009, de a adopta un copil, din cauza vârstei şi a stării sale civile.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here