Eric Clapton va lansa pe DVD concertul „Live in San Diego with special guest JJ Cale“

După succesul lansării CD-ului, vinil-ului şi al lansării digitale ale concertului Eric Clapton „Live in San Diego with special guest JJ Cale“, Warner Bros va lansa concertul pe DVD şi Blu-Ray pe data de 10 martie 2017.

Eric ClaptonPe lângă DVD şi Blu-Ray, fanii se vor mai bucura de material adiţional din culise de la repetiţiile lui Clapton şi Cale “Anyway The Wind Blows” şi “Who Am I Telling You” pentru acest concert.

Concertul înregistrat în 2007, în San Diego la iPayOne Center, Live în San Diego With Special Guest JJ Cale, a făcut parte din turneul mondial care a bucurat fanii lui Clapton şi unde i-a avut alături pe legendarii chitarişti Derek Trucks (trupa Tedeschi Trucks) şi Doyle Bramhall.

Concertul de două ore a fost atracţia turneului lui Clapton, fiindcă l-a avut ca oaspete pe JJ Cale pe durata a 5 piese, inclusiv “After Midnight” şi “Cocaine”. Robert Cray l-a acompaniat pe piesă “Crossroads”.

Colaborarea cu Cale din 2006, de pe albumul Road to Escondido, a fost un vis devenit realitate pentru Clapton care declara atunci: “Aceasta este una din ambiţiile mele care s-a realizat cu succes. Mi-am dorit de mult timp să colaborez cu persoana a cărei muzică m-a inspirat de când mă ţin minte”.

La un an după această colaborare, cei doi artişti şi-au dat întâlnire pe scena unde au interpretat 5 piese împreună. Respectul şi admiraţia reciprocă pe care şi-o poartă cei doi a fost evidentă. Concertul a cuprins cele mai populare hit-uri din toată cariera lui Eric, inclusiv bine cunoscuta piesă “Layla”, unde Derek Truck a adus la viaţă acordurile lui Duane Allman de chitară.

Clapton se pregăteşte de o nouă serie de concerte în America de Nord în 2017, locaţiile cărora vor fi Madiosn Square din New York şi Forum în Los Angeles. Aceste concerte vor celebra cei 50 de ani de muzică ai artistului. Invitaţii speciali ai acestor concerte vor fi Gary Clark Jr. şi Jimmie Vaughan.

Pe parcursul carierei sale, Eric Clapton a fost premiat cu 18 premii Grammy şi a fost unicul artist inclus de 3 ori în Rock & Roll Hall of Fame.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here