sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăȘTIRIEurovision 2015. Suedia a câștigat finala. Voltaj, locul 15!

Eurovision 2015. Suedia a câștigat finala. Voltaj, locul 15!

Ediția cu numărul 60 a concursului Eurovision 2015 s-a încheiat cu victoria Suediei, reprezentată de Måns Zelmerlöw, cu piesa „Heroes”. Trupa Voltaj a obținut poziția a 15-a, cu un total de 35 de puncte.

Voltaj in finala_3

Suedia a obținut o victorie clară în fața competitorilor, cu un total de 365 de puncte. Următoarele locuri pe podium au fost ocupate de Rusia, reprezentată de tânăra Polina Gagarina, a cărei piesă „A Million Voices” a acumulat 303 puncte, respectiv de Italia, pentru care au luptat cei trei tenori de la Il Volo, cântându-și iubirea în „Grande amore” și primind 292 de puncte.

Punctajul obținut de piesa „De la capăt” a trupei Voltaj a fost acumulat prin voturile pe care reprezentanții României le-au primit din partea Moldovei (12 puncte), Spaniei (5 puncte), Belgiei (5 puncte), Israelului (5 puncte), Portugaliei (4 puncte), Danemarcei (2 puncte), Ciprului (1 punct), respectiv Ungariei (1 punct).

clasament

„Este o onoare pentru noi că am reprezentat România la Eurovision. Prezența în finală a fost o experiență unică, iar mesajul campaniei noastre a fost transmis de pe scena celui mai mare concurs muzical european. Sigur, mereu este loc de mai bine, dar locul 15 din 40 de țări participante, cu piese puternice și show-uri spectaculoase, este unul cu care ne putem întoarce acasă optimiști”, a declarat Călin Goia, la finalul concursului.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.