FOTO S-au ales finaliştii show-ului „România dansează“

După trei gale încărcate de emoţie şi momente spectaculoase, cei trei juraţi au decis duminică, 11 mai, ultimii finalişti ai show-ului: Natalia Duminică, Trupa Repede şi Georgiana şi Constantin.

finalisti-romania-danseaza-12052014-8Ca de fiecare dată, ultimul cuvânt a fost al telespectatorilor, care şi-au ales preferatul prin vot la 1313. Pe 12 mai, în cadrul Observatorului 16, Andreea şi Jorge au anunţat-o live pe Luana Chebeleu, că se numără printre cei 12 finalişti. În marea finală live, din 18 mai, de la ora 20.30, la Antena 1, votul suprem va aparţine telespectatorilor, care îşi vor putea vota favoritul prin sms la 1313.

Anna şi Eugen – au primit votul lui Connect-R şi şi-au adjudecat un loc în marea finală a show-ului. Cei doi tineri au câştigat duelul dansului contemporan, învingându-le pe fetele de la Contemp Infusion. „A fost cel mai bun duel al serii”, a spus hotărât CRBL. Şi pe Monica, frumoşii dansatori au cucerit-o imediat: „E incredibil. Mă simt onorată să vă am în faţa mea şi să asist la un moment de dans excepţional.” La finalul serii, CRBL le-a propus celor doi să joace într-un videoclip al lui.

Marcel Conţulescu – dansatorul din Republica Moldova a părut venit de pe altă planetă pe scena România Dansează, reuşind să îi lase mască juraţi. Cel mai mult şi-a dorit să îl impresioneze pe CRBL, idolul lui, aşa că în momentul în care juratul l-a şi ales pentru marea finală, bucuria lui a fost de două ori mai mare. Visul lui este să câştige România Dansează şi să ajungă la Cirque du Soleil.

G-Buzz – dansul popular brăilean, aşa cum au glumit brăilenii în preselecţiile România Dansează a fost alegerea Monicăi Petrică pentru marea finală a super show-ului. Cu muzică live, cântată chiar de unul dintre dansatori, la pian, multă determinare şi momente cu adevărat spectaculoase, brăilenii l-au făcut pe Connect-R să exclame: „Cred că este cel mai fumos moment al serii”.

Rareş şi Alessia au primit votul lui CRBL şi şi-au adjudecat un loc în marea finală a show-ului. Micuţi, dar foarte ambiţioşi şi super talentaţi, cei doi concurenţi au cucerit sala şi juriul cu un număr extraordinar de street dance. „Copiii ăştia, dincolo de atitudine şi carismă, au o foarte bună tehnică, pe mine m-au copleşit!” le-a spus Monica, iar Connect-R a completat „Sunteţi prea buni!”.

Monica Petrică a decis să trimită în finală un număr spectaculos de contemporan: „Mă ridic în picioare să vă fac o reverenţă, mi-aţi încântat ochii şi sufletul cu talentul şi dedicaţia voastră!” le-a spus Monica Biancăi şi lui Radu, doi dansatori superbi, care formează un cuplu şi în viaţa de zi cu zi, care au reuşit să transmită emoţia şi sensibilitatea lor tuturor celor care i-au privit. Nu puţini au fost cei care au vărsat şi câteva lacrimi în timpul reprezentaţiei lor, printre ei aflându-se şi Connect-R.

Cosmin Soare, dansatorul de capoeira (stil inspirat din artele marţiale) l-a determinat pe  Connect-R să-l trimită direct în marea finală a supershow-ului. „Sunt puţini concurenţii care îţi rămân în minte luni de zile după audiţii, dar Cosmin are această putere!” a povestit Monica. Cosmin şi-a pregătit în cele mai mici detalii recuzita pentru semifinală, ştiind că depinde doar de el să rămână în atenţia juraţilor şi să le câştige voturile. În momentul în care a început să se învârtă în cap, de zeci de ori, având picioarele imobilizate într-un scaun, confecţionat de el, care s-a şi luminat pe scena super show-ului, i-a cucerit pe juraţi. „M-am bucurat enorm când am văzut că a apărut scaunul şi că te învârţi cu el. Nu mă aşteptam să se şi aprindă! M-ai spart!” i-a spus CRBL, iar Connect-R a continuat „Uite un om care a înţeles despre ce e vorba în acest concurs!”.

Fetele de la Jinx au primit vestea cea mare chiar în cadrul Observatorului, iar Andreea, intrată în legătură direct în platoul ştirilor s-a bucurat alături de colegele ei: “Le mulţumim tuturor celor care ne-au votat. Deşi speram să trecem mai departe, nu am îndrăznit să fim sigure de asta pentru că a fost o competiţie foarte strânsă. Abia aşteptăm finala”, a declarat aceasta. Trupa Jinx şi Salsa Encanto au spart gheaţa duelurilor în cadrul celei de-a doua semifinale „România Dansează”, însă juraţii le-au declarat învingătoare pe frumosele dansatoare de la Jinx, cărora Connect-R le-a spus în semifinală “Sunteţi de departe cea mai sexy echipă de pompieri pe care am văzut-o vreodată!”, făcând referire la costumele fetelor.

Coregraful grupului Kozaciok a fost anunțat în direct că trebuie să reia antrenamentele. ”Am sperat din tot sufletul. Am mobilizat pe toată lumea, prieteni, comunitatea de ucranieni. Este cea mai frumoasă performanță de la începutul ansamblului”, a declarat acesta. Ansamblul Kozaciok şi trupa X-Tazy au spart gheaţa duelurilor în cadrul primei semifinale „România Dansează”, însă juraţii i-au declarat învingători pe micuţii pasionaţi de cultura ucraineană, Kozaciok. Monica Petrică a remarcat dificultatea mişcărilor alese de ei pentru semifinală: ”Fac niște elemente extrem de dificile pentru vârsta lor”.

Trupa Repede a adus Chişinăul pe scena România Dansează. Cu un ritm şi o energie debordantă, concurenţii i-au cucerit pe juraţi şi în semifinale. “De ce vă bateţi joc de mine? M-aţi cucerit complet. Nu am crezut că o să faceţi o schimbare radicală de stil!” le-a spus CRBL, în vreme ce Monica a completat: “M-am simţit ca la Marele Gatsby!”

La doar 23 de ani, Natalia Duminică se poate lăuda deja cu o carieră de peste 20 de ani în dans. A păşit pe scenă la doar 2 ani jumate, alături de baletul în care dansa mama ei. Pasionată de ceea ce făcea mama ei, şi-a dorit mult să iasă alături de ea pe scenă, aşa că şi-a pregătit un moment şi a insistat până a reuşit. De atunci, Natalia a aprofundat mereu dansul, până l-a dus la rang e artă. Pe juraţii România Dansează i-a cucerit încă de când a păşit pe scenă, cu eleganţa şi graţia sa. Aseară, Natalia i-a cucerit de-a dreptul pe cei doi juraţi, CRBL şi Connect-R, care abia şi-au găsit cuvintele la finalul prestaţiei concurentei: „Este foarte greu să îţi găseşti cuvintele în momentul ăsta, mai ales ca bărbat. Fiecare parte din corpul tău are momentul său în dans. Asta m-a terminat. Este de departe cel mai dansat dans din această seară!” i-a spus Connect-R.

Georgiana şi Constantin au câştigat duelul cuplurilor. Cei doi s-au impus în faţa echipei formate din Alina şi Radu. ”Toți prietenii din dansul sportiv aș vrea să înțeleagă că așa se pune în scenă un dans”, le-a spus CRBL Georgianei și lui Radu.La momentul deciziei, Monica Petrică nu a avut nicio ezitare: ”Două cupluri cu două fete excepționale, frumoase și talentate, băieții, atât de expresivi. Voi merge mai departe cu Georgiana și Constantin”. Decizia lui CRBL a fost hotărâtoare: ”De data asta, nu-mi este foarte greu să jurizez. Eu aleg să merg mai departe cu doamna doctor și cu domnul Constantin”.

Cele mai mari emoţii i-au aparţinut Luanei Chebeleu, ultima finalistă anunţată chiar în această după-amiază. Luana Chebeleu dansează de când era copil, iar visul ei este să nu se oprească niciodată. Are 19 ani, vine din Oradea şi şi-a sacrificat copilăria pentru pasiunea ei. S-a dedicat trup şi suflet dansului, aşa că ajunsese să petreacă mai multe ore la sală decât acasă. Pasiunea pentru dans şi-a pus amprenta, la propriu, şi pe trupul ei. Interpretarea de la “România dansează” i-a fermecat pe membrii juriului. “N-am crezut că o să dansezi atât de bine. Nu sunt un specialist în balet sau dans contemporan, dar ochiul meu a văzut foarte multe elemente dificile. Abia aştept să văd ce ne oferi data viitoare”, a lăudat-o CRBL. Nici Connect-R nu a fost mai zgârgit cu aprecierile: “După părerea mea, mai avem un finalist. Felicitările mele”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here