FOTO Vunk a creat ‘Oraşul Minunilor’, un loc virtual ce promovează concertul din octombrie

Într-o campanie fără precedent în România, VUNK a creat, sub anonimat, un oraş virtual care a depăşit 10.000 de locuitori, o comunitate a oamenilor care vor să trăiască frumos, cu bun simţ şi să-i ajute necondiţionat pe cei din jur.

Afis VUNK ORASUL MINUNILOR - Concert octombrie 2014

Totul a început în urmă cu 2 luni cu zeci de Aşi de pică pe care bucureştenii i-au putut descoperi în locuri de poveste, a continuat cu restaurarea prin desen a unor obiective simbol ale României, cu fapte caritabile şi campanii educaţionale făcute sub anonimat absolut.

„Vunk în Oraşul Minunilor” este numele show-ului pe care trupa l-a anunţat pentru 3 octombrie la Sala Polivalentă, show al cărui afiş a fost făcut public astăzi şi care îi înfăţişează pe Cornel Ilie şi pe colegii lui drept super eroi asemeni celor din benzi desenate.

„În toamna trecută, toţi cei care au fost la concertul nostru spuneau că nu-şi imaginează cum am putea să-l depăşim ca emoţie şi spectaculozitate cu următorul. Cu o lună jumătate înainte de concertul din acest an, sunt sigur că pe 3 octombrie va fi mai mult decât a făcut orice artist român în vreun concert. Ne facem văzuţi şi auziţi cum nimeni nu a mai făcut-o până acum. Va fi o inovaţie mondială din punct de vedere al proiecţiilor video şi va fi primul concert din România cu sunet surround, ca la cinema. Cei care vor fi acolo vor face parte dintr-o poveste. Şi vor spune povestea mai departe mult timp de-atunci încolo. Va fi odată ca niciodată. O singură dată, pe 3 octombrie”, spune Cornel Ilie, liderul trupei VUNK.

VUNK spune că Oraşul Minunilor este o demonstraţie împotriva a tot ce e negativ în noi ca români, şi împotriva tentaţiei de a afirma că nimic nu e bine, nimeni nu face nimic bun; un exemplu că, şi în anonimat absolut, oricine poate fi un super erou transformând lumea din jurul lui în ceva magic.

Trupa precizează că Oraşul Minunilor ca mişcare socială va continua să existe şi dincolo de concertul din 3 octombrie şi că niciunul dintre oamenii implicaţi în evenimentele offline – de la marii artişti participanţi în campaniile de educare şi până la cei care au ajutat la realizarea actelor caritabile – nu a ştiut că VUNK este în spatele proiectului; toţi s-au implicat deoarece cred în aceleaşi valori.

VUNK în Oraşul Minunilor, o poveste de concert, va fi o producţie care va depăşi cu mult desfăşurarea de forţe din precedentul show al trupei care a avut loc la Sala Polivalentă, desemnat de presa de specialitate drept „cea mai mare producţie indoor a unei trupe româneşti.”

Până pe 3 septembrie, fanii pot cumpăra bilete cu o reducere de 15% la sută faţă de preţul normal al biletelor. Biletele sunt disponibile în reţelele Diverta, Germanos, Orange, Vodafone, la ghişeele Poştei Române, la casa de bilete a Sălii Palatului şi online pe www.iabilet.ro

De ce Oraşul Minunilor

‘Cred foarte mult în ideea că oamenii au nevoie de poveşti, de o lume în care să creadă, în care să evadeze cu sufletul şi cu mintea. Alice şi-a găsit Ţara Minunilor, noi am construit Oraşul Minunilor. Acesta este oraşul în care tot ce vezi în jurul tău poate fi transformat într-o imagine şi mai frumoasă, în care oamenii transformă locurile în imagini fantastice, Oraşul Minunilor este locul în care se întâlnesc mii de poveşti, pentru ca fiecare loc poate fi de poveste şi fiecare om este el, însuşi, o poveste. Ne place să credem că Oraşul Minunilor înseamnă OM. Oraşul acesta este, deja, real pentru peste zece mii de oameni. Pentru noi toţi din acest oraş, este timpul nostru să ne facem văzuţi şi să ne facem auziti’, spune Cornel Ilie, cel care a avut ideea de a crea această comunitate.

Detalii despre mişcarea socială Oraşul Minunilor puteţi găsi aici.

De ce sub anonimat

VUNK şi-a dorit să construiască o comunitate fără a se folosi de audienţa pe care o are în online (nici una dintre postările despre Oraşul Minunilor nu a fost promovată de trupă), pentru a face o demonstraţie despre nevoile oamenilor de a se uni sub umbrela faptelor bune. Mişcarea socială Oraşul Minunilor va continua să existe şi după 3 octombrie, data spectacolului care a generat-o.

Câţi oameni au lucrat pentru crearea Oraşului Minunilor

A fost ideea lui Cornel Ilie şi au participat la realizare 15 persoane, printre ei – fotografii Alex Galmeanu, Alex Mazilu şi Petru Ivu, ilustratorii – Dan Anghel şi Sînziana Vizinteanu, producătorul de televiziune Gina Stroian. Logistica întregului proiect a fost asigurată de Malina Gloabă (Sublime Media).

Din ce e format Oraşul Minunilor.

Peste 100 de locuri cu poveste din Bucureşti au primit în ultimele 2 luni un As de Pică, semn al apartenenţei la Oraşul Minunilor. O parte din locuri le găsiţi aici. Aşii de pică au ajuns şi la tv (puteţi vedea aici un reportaj de la Observator)

9 dintre cele mai importante clădiri simbol ale României au primit, prin desen, îmbunătăţirile Oraşului Minunilor. Printre ele, Casa Poporului sau clădirea Patriarhiei.

„În reimaginarea clădirilor din Oraşul Minunilor am ales clădiri-simbol pentru România. Unele au o istorie culturală, altele şi-au pierdut frumuseţea şi au nevoie să îşi regăsească povestea din ele. Un exemplu este Patriarhia care pierde şi uită din ce în ce mai mult povestea care face ca lumea să fie mai unită, mai frumoasă şi mai puternică, credinţa în Dumnezeu. Doar cei dinăuntru ei pot să o readucă la locul în care ar trebui să fie în poporul român, noi doar am încercat să o vedem în modul ideal, în povestea noastră, acolo unde banii şi lăcomia nu ţin loc de har şi credinţă”, a spus Cornel Ilie.

Unul dintre viitorii campioni ai României la box a primit sub anonimat ajutorul de care avea nevoie să-şi continue antrenamentele. (Povestea lui aici) . Faptele caritabile continuă şi în zilele viitoare.

13 dintre cei mai mari artişti ai României (printre ei, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, dar şi Zoli Toth sau Adrian Despot) au susţinut campania de educare Oraşul Minunilor, „bilete din timp” (clipul campaniei aici) . Campaniile de educare, semnale pentru normalitatea pe care o căutăm şi ne-o dorim, vor continua în săptămânile următoare.

Băieţii din trupa VUNK, super eroi în Oraşul Minunilor

Fiecare dintre membrii trupei poartă pe afiş câte un tricou cu un V, iniţiala trupei, într-un chenar colorat, o trimitere la costumele super eroilor din benzile desenate. Fiecare culoare se regăseşte în Bucureşti în locuri diferite unde au fost amplasaţi Aşii de pică pentru că aceştia au fost însoţiţi de benzi colorate în alb, albastru, verde şi roz, culorile supereroilor VUNK. În concertul de la Sala Polivalentă, povestea culorilor celor 4 super eroi va continua.

VUNK în Oraşul Minunilor

Va fi un show care implică una dintre cele mai mari desfăşurări de forţe pentru o producţie românească, va transforma din nou – în mod direct – fiecare spectator în parte din spectacol şi va încerca să-i ducă, la propriu, într-o lume de poveste în care experienţele vor fi multi senzoriale. Puteţi vedea aici integral #asasishow 31013, spectacol considerat de presa de specialitate „cea mai mare producţie indoor a unei trupe din România”.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here