Global Records si TVR isi unesc fortele pentru Eurovision

Global Records a acceptat anul acesta propunerea TVR de a colabora, fără niciun fel de compensație financiară, pentru participarea României la cea mai importantă competiție de muzică din lume – Eurovision. Astfel, casa de discuri va pune la dispoziție toate resursele sale de creație, de la artiși, producători, compozitori, songwriters, până la studiouri și tot ce înseamnă echipamente tehnice și echipă de specialiști în domeniu. Global Records va asigura tot necesarul creativ, însă alegerea finală a artistului care va reprezenta anul acesta România la Eurovision, dar și a piesei, va fi a comisiilor de specialitate și a publicului.

“Eurovision este cea mai mare competiție din lume dedicată muzicii. Global Records a acceptat propunerea TVR de a colabora pentru alegerea reprezentantului României la Rotterdam și se implică, fără niciun fel de remunerație, în tot procesul dedicat selecției naționale. Este o onoare și totodată o provocare pentru Global Records să ajute în alegerea reprezentantului României pentru Eurovision 2020. În acest moment, ne gândim doar la cum și ce putem face să reprezentăm România la Rotterdam cu cel mai bun artist, cea mai bună piesă și cel mai bun show. Pentru ca acest lucru să se întâmple, am pus și punem la dispoziția TVR toate resursele noastre și expertiza din industria muzicală. Totul pentru a ne reprezenta cât mai bine țara la nivel internațional. Suntem nerăbdători să începem treaba și să mergem la Eurovision cu forțe proaspete”, a declarat Lucian Ștefan, CEO Global Records.

În urma colaborării dintre Global Records și TVR, Televiziunea Română va oferi publicului și juriului național posibilitatea de a alege pentru competiția internațională Eurovision 2020 un act artistic complex.

„Nivelul la care se desfășoară concursul Eurovision în ultimii ani, complexitatea show-urilor din etapa internațională, precum și imperativul atingerii excelenței de către piesa și artistul care reprezintă România au condus, în mod firesc, la această nouă viziune și la colaborarea cu un partener consacrat în domeniu, așa cum este Global Records”, a declarat  Liana Stanciu, seful delegatiei la Eurovision Song Contest 2020.

TVR a decis colaborarea cu Global Records ţinând cont de rezultatele importante pe care casa de discuri le-a înregistrat în ultimii ani în ceea ce priveşte prezenţa pieselor şi artiştilor săi în topurile radio şi tv, al accesărilor pe YouTube, al numărului de ţări în care sunt ascultate piesele produse și lansate de Global și al numărului de abonaţi pe conturile de social media din întreaga sa rețea online.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”.

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

Piesa care va reprezenta România la Rotterdam va fi aleasa pe data de 1 martie, in cadrul unei Finale Naţionale ce va aduce în prim plan publicul, ca factor decizional principal.

Chiar daca acest parteneriat este unul proaspat incheiat, conform unui material paginademedia.ro, controversele au inceput deja sa apara.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here