Grigore Leșe va susţine concertul „Tradiție Istorie Rost“ la Sala Palatului, pe 30 noiembrie

Duminică, 30 noiembrie, în zi de mare sărbătoare pentru români, ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul României, Sala Palatului va răsuna de muzică pentru suflet. Grigore Leșe, personalitate marcantă a culturii românești, susține la Sala Palatului, un eveniment al sufletului de român – „Tradiție Istorie Rost”.

Grigore LeseVin aromânii fârşeroți din Cogealac, la Sala Palatului, cu care Grigore Leșe a cântat în Catedrala Saint-Sulpice din Paris, dar și Taraful lui Firuță din Islaz, Teleorman; Taraful din Băbiciu, Olt; Grupul Iza, Maramureșul Voievodal; Oameni din Idicelul de Pădure, Mureș și Fanfara țărănească din Saelele, Teleorman.

Grigore Leșe împlinește muzica, iar cântul său ține lumea în echilibru. „Muzica țărănească înseamnă comunicare cu Strămoșii. Creează o anumită stare care te Împlinește, te face om întreg. Colindele, horile, cântările pe care le vom aduce la Sala Palatului induc magia, stăpânesc imaginația, însoțesc omul pe lumea asta… Așadar, ritm și polifonie țărănească, hori și strigături, glas de fluier și de cimpoi – o lume fabuloasă, vie, în care fiecare își va găsi neamul și rostul.”, a declarat Grigore Leșe.

Concertul extraordinar Grigore Leșe – „Tradiție, Istorie, Rost”, face parte din proiectul național cultural „Artă Contra Drog” 2014, inițiat de CIADO România și Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film „Dracula”. „Educația spirituală reprezintă soluția în calea uitării. CIADO România și Fundația Grigore Leșe organizează concertul „Tradiție, Istorie, Rost” pentru a readuce în atenția publicului valorile culturale străvechi ale poporului român. Considerăm acest concert ca fiind un eveniment al sufletului de român”, a declarat președintele CIADO România, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici.

Grigore Leșe și invitații săi vă reamintesc că trăirile, sensibilitățile, intuiţia și exaltarea sunt din noi. Primeniți-vă sufletul în pragul sărbătorilor de iarnă și dați valoare timpului! Concert extraordinar Grigore Leșe – „Tradiție Istorie Rost” – 30 noiembrie, ora 19.30, Sala Palatului.

Biletele se găsesc la Sala Palatului și online pe vandbilete.ro, eventim.ro, bilete.ro, bilet.ro. Prețul unui bilet în funcție de categorie este de: 150 de lei – categoria I, 100 de lei – categoria a II-a, 60 de lei – categoria a III-a.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here