Hugh Laurie, despre concertul din România: „Vreau ca publicul să fie fericit ascultându-mă, aşa cum sunt eu când cânt“

Actorul şi cântăreţul britanic Hugh Laurie, vedeta serialului de televiziune „Dr. House”, care va susţine un concert, pe 12 iulie, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti, spune că îşi doreşte ca publicul din România să fie la fel de fericit ascultându-l, aşa cum este el atunci când cântă.

Hugh Laurie

Hugh Laurie a declarat pentru MEDIAFAX, prin intermediul organizatorilor concertului de la Bucureşti, Phoenix Entertainment, că pentru el muzica a fost cel mai bun prieten alături de care a putut să-şi petreacă timpul. „Un loc în care să uiţi de tine, să te simţi mângâiat, distrat, încântat, uimit”, spune artistul, vorbind despre ce înseamnă muzica în viaţa sa.

De asemenea, vedeta serialului de televiziune „Dr. House” spune că i-a plăcut din copilărie să cânte la pian şi să încerce să calce pe urmele artiştilor săi preferaţi. În acest sens, Hugh Laurie spune că a fost influenţat de nume precum The Yardbirds, The Animals, The Rolling Stones şi Led Zeppelin.

Totodată, actorul şi cântăreţul britanic vorbeşte şi despre pianul care apare pe coperta albumului său, precizând că acesta a fost primit în dar şi a stat în locuinţa sa mai multă vreme. „Am vrut ceva pe copertă care să transmită importanţa dragostei mele pentru muzică, dar care să reflecteze, de asemenea, un fel de joacă”, mai spune Hugh Laurie.

Jazz-ul poate avea diferite efecte asupra cântăreţului, spune Hugh Laurie, dar şi asupra tuturor celor care ascultă acest gen de muzică. „Mă poate face să rând, să plâng, să dansez, să-mi pierd respiraţia, totul. Toată viaţa este în această muzică”, spune artistul. De asemenea, cântăreţul menţionează că nu ar putea face o listă cu melodiile sale preferate, întrucât acestea se schimbă constant. „Ar fi ca şi cum ai alege un galon favorit de apă din mare unde să înoţi”.

Întrebat care ar fi legendele blues şi jazz alături de care i-ar face plăcere să cânte pe scenă, Hugh Laurie spune că nu ar vrea să cânte pe aceeaşi scenă cu artiştii săi favoriţi, ci preferă să-i asculte cântând pe Ray Charles, Bessie Smith, Muddy Waters şi Professor Longhair.

În ceea ce priveşte concertul pe care îl va susţine la Bucureşti, Hugh Laurie speră ca publicul să fie la fel de entuziasmat precum este el. „De abia aşteptăm. Show-ul este ceva de care sunt foarte mândru. Sper că putem face ca publicul să fie la fel de fericit ca mine, atunci când interpretez aceste cântece”, a declarat artistul.

Carismaticul Hugh Laurie, cunoscut din serialul de televiziune „Dr. House”, care s-a încheiat în 2012, după cel de-al optulea sezon, îşi va fermeca fanii, la Sala Palatului, cu un show inedit, intim şi călduros, din care nu va lipsi umorul ironic specific, cu care şi-a obişnuit publicul.

Actorul britanic a intrat în Cartea Recordurilor de două ori, fiind declarat cel mai bine plătit actor într-un serial TV, dar şi pentru serialul „Dr. House”, cel mai de succes serial TV din toate timpurile.

Anul trecut, Hugh Laurie şi-a lansat cel de-al doilea album muzical din carieră, „Didn’t It Rain”. Albumul, care include piese jazz şi blues, urmează materialului discografic lansat de Hugh Laurie în 2011, o colecţie de piese blues intitulată „Let Them Talk”. Lansarea acestui prim album a fost urmată de un turneu de promovare, Hugh Laurie susţinând primul său concert live din carieră în Germania, la Hamburg, în aprilie 2011.

„A fost una dintre cele mai teribile experienţe din viaţa mea”, a declarat, la momentul respectiv, pentru The Hollywood Reporter, Hugh Laurie despre acel prim concert. El a adăugat că s-a gândit la modul serios să apese alarma pentru incendii pe care o văzuse în holul clubului unde a susţinut concertul, pentru a-l anula în ultimul moment.

Ulterior, Hugh Laurie a susţinut alte peste 100 de concerte. Primul său album s-a vândut în peste un milion de copii, iar vedeta, în vârstă de 55 de ani, a susţinut concerte, alături de trupa sa, The Copper Bottom Band, în SUA, Europa, America de Sud şi Rusia.

Noul album al lui Hugh Laurie, care cântă la pian de la vârsta de 6 ani, include piese datând din epoca pionierilor genurilor blues şi jazz – W.C. Handy („St Louis Blues”) şi Jelly Roll Morton („I Hate A Man Like You”) -, dar şi cântece mai noi, precum cele ale Dr. John („Wild Honey”) şi Alan Price, membru al formaţiei The Animals („Changes”).

După lansarea triumfătoare a celui de-al doilea album, „Didn’t it rain”, şi un turneu sold-out în America de Sud, Australia şi Noua Zeelanda, Hugh Laurie îşi extinde turneul mondial şi în Europa, în această vară. Astfel, Hugh Laurie va susţine un concert live, în premieră în România, împreună cu The Copper Bottom Band.

Biletele se găsesc în reţeaua Eventim – magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas şi Cărturesti, dar şi online, pe www.eventim.ro. În funcţie de categorie, preţul unui bilet este de 310 lei (categoria VIP), 260 de lei (categoria I), 200 de lei (categoria a II-a), 170 de lei (categoria a III-a) şi 125 de lei (categoria a IV-a).

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here