luni, iulie 22, 2024
AcasăȘTIRIIan Andreson va concerta în iunie la Bucureşti

Ian Andreson va concerta în iunie la Bucureşti

Celebrul artist ce va concerta în iunie la Bucureşti, Ian Anderson (Jethro Tull), a lansat zilele trecute cel mai nou album al său: „Homo Erraticus”.

Ian Anderson

Materialul conţine 15 piese şi abordează teme precum schimbările climatice, controlul populaţiei, corectitudinea politică şi alte probleme sociale, având convingerea că noi toţi avem obligaţia să păstrăm planeta pentru generaţiile ce vor urma. Albumul a fost lansat prin intermediul Calliandra Records (proprietatea artistului) în colaborare cu Kscope Records.

În 1972, Jethro Tull a lansat albumul „Thick As A Brick”, la baza acestuia stând un poem despre un copil minune pe nume Gerald Bostock. După 40 de ani fanii curioşi au întrebat ce s-a întâmplat cu Bostock, iar ca răspuns pentru aceştia, Ian Anderson a lansat albumul „Thick As A Brick 2”. Dar iată că şi noul album „Homo Erraticus” este în strânsă legătură cu acest personaj. Noul material marchează întoarcerea lui Gerald, artistul scriind albumul după ce a citit un manuscris nepublicat al istoriculului amator Ernest T. Parritt (1865 – 1928).

Am putea spune chiar că noul album a fost scris de alter ego-ul artistului – Gerald Bostock, creierul fictiv din spatele albumului „Thick As A Brick” din 1972 şi „Thick As A Brick II”, lansat în 2012. Întrebat despre revenirea lui Gerald, Anderson spune: „El poate avea propriile sale idei şi convingeri, poate spune lucruri pe care eu nu le-aş spune, poate exprimă lucruri care nu mă reprezintă pe mine.”

Homo Erraticus conţine 15 track-uri şi este un album specific lui Anderson, cu piese captivante şi versuri pline de duh, ce îl vor face pe orice ascultător să se simtă ca şi cum ar fi unul dintre cei mai isteţi copii din clasă, care este îngrijorat de problemele planetei dar maschează totul cu o doză de umor. Unul dintre cele mai interesante lucruri despre acest album ar fi că acesta conţine fragmente din propriile convingeri ale lui Anderson şi aspecte ale personalităţii sale, nefiind însă o autobiografie.

„Ganditi-vă la cei mai cunoscuţi autori de cărţi sau artişti. Nu cred că Quentin Tarantino este la fel de violent în viaţa reală precum sunt filmele sale. Ăsta e un lucru ciudat în muzica rock: oamenii cred că muzica reprezintă inima persoanei care cântă. Nu este aşa. Noi creăm personaje”, spunea Anderson despre greşita presupunere.

Tracklist „Homo Erraticus”:
Part One: Chronicles
01. Doggerland
02. Heavy Metals
03. Enter The Uninvited
04. Puer Ferox Adventus
05. Meliora Sequamur
06. The Turnpike Inn
07. The Engineer
08. The Pax Britannica

Part Two: Prophecies
09. Tripudium Ad Bellum
10. After These Wars
11. New Blood, Old Veins

Part Three: Revelations
12. In For A Pound
13. The Browning Of The Green
14. Per Errationes Ad Astra
15. Cold Dead Reckoning

În iunie, Ian Anderson va concerta la Sala Palatului din Bucureşti. Biletele pentru show-ul „Jethro Tull’s IAN ANDERSON plays the best of JETHRO TULL” din 20 iunie 2014 au preţuri cuprinse între 50 de lei şi 250 de lei şi se găsesc în toată reţeaua BILETOO, la Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul, Librarium şi Eminescu, magazinele Flanco, Muzica şi Diverta, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor şi magazinul BiletFan – Staţia de metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe: BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro, EVENTIM.ro sau MYTICKET.ro.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.