Ilinca Băcilă şi Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision 2017, cu piesa „Yodel it“

Publicul a decis: Ilinca şi Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision Song Contest 2017, de la Kiev. Piesa „Yodel it!” a primit 10.377 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision 2017.

ilinca bacila alex florea yodel it eurovision romania 2017

Melodia, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnată să reprezinte România Eurovision Song Contest 2017, exclusiv de telespectatori. Pe locul al doilea s-a clasat Mihai Trăistariu, cu piesa „I Won’t Surrender”, care a obţinut 5.201 voturi, urmat de Instinct, cu „Petale”, melodie care a înregistrat 3.063 de voturi.

„Mulţumim TVR pentru tot suportul pe care ni l-a oferit până acum. Avem ocazia să continuăm acest vis frumos cu ajutorul Televiziunii Române. Le mulţumim telespectatorilor care ne-au votat şi sperăm să-i facem mândri. La Kiev îi vom reprezenta pe toţi cei care au fost în această seară în finala Eurovision”, au spus cu emoţie Ilinca şi Alex Florea, câştigătorii Eurovision România 2017.

Pe lângă mult-râvnitul trofeu, o creaţie originală realizată de artistul Dan Divrician, câştigătorul Eurovision România a primit şi un CEC de 5.000 euro, sumă destinată pregătirii show-ului pentru finala internaţională.

eurovision romania 2017 tabel voturi

Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni şi studiază muzica de la 7 ani. A participat la festivaluri prin ţară şi treptat au apărut şi rezultatele. La 14 ani a concurat la „X Factor“, ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live. La 16 ani trece prin experienţa „Vocea României“, ajungând până în semifinale alături de Loredana.

Alex Florea a început să cânte de la vârsta de 16 ani. Mihai Trăistariu l-a îndreptat atunci către o şcoală de muzică şi apoi către festivaluri. În prezent, Alex este masterand al Facultăţii de Arte, Secţia Teatru a Universităţii Ovidius Constanţa. A încercat cu fratele său la „X Factor“ în 2014, dar au fost rivali, iar în 2015 a cunoscut succesul şi la „Vocea României“.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanul ţării noastre va concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here