sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăȘTIRIJose Carreras va concerta la Cluj alături de Filarmonica de Stat „Transilvania“

Jose Carreras va concerta la Cluj alături de Filarmonica de Stat „Transilvania“

Pentru concertul din 29 noiembrie 2015, de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, marele tenor José Carreras a ales să colaboreze cu Filarmonica de Stat „Transilvania”!

Jose Carreras

La sfârşitul lunii noiembrie, tenorul va urca pentru prima oară pe o scenă din Cluj-Napoca. Numele evenimentului este „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras” şi face parte din turneul mondial al artistului, numit „A Life In Music”.

Filarmonica de Stat „Transilvania” a fost înfiinţată în 1955, cu denumirea iniţială de Filarmonică de Stat Cluj, ca instituţie muzicală profesionistă constituită, pentru început, dintr-o orchestră simfonică mare, urmând a susţine o stagiune permanenţă de concerte simfonice.

Clujul, centru de tradiţie al Transilvaniei, este un oraş al cărui profil a fost dintotdeauna puternic caracterizat prin cultura ce a înflorit aici-instituţiile sale universitare, medicale, şi nu în ultimul rând cele artistice fiind binecunoscute şi deosebit de apreciate nu doar în perimetrul naţional, dar şi în lume. Nu este deci întru nimic surprinzător faptul că, în mai puţin de zece ani de la înfiinţare, tânăra orchestră a devenit unul dintre ansamblurile simfonice de vârf din România.

Artizanul acestei ascensiuni spectaculoase a fost primul dirijor şi Director artistic al instituţiei, Maestrul Antonin Ciolan, discipol al legendarului dirijor berlinez Arthur Nikisch. Colaborarile cu numeroşi artişti oaspeţi de mare renume au avut darul de a confirma valoare orchestrei şi de a contribui la creşterea sa calitativă şi artistică.

Filarmonica de Stat „Transilvania” a efectuat cu succes turnee în mai toate ţările Europei şi a participat la o seamă de festivaluri naţionale şi internaţionale importante, ca de exemplu acelea de la Lucerna, Bucureşti, Torino, Varşovia, Istanbul, Santander, Strasbourg, Bratislava, Berlin, Interlaken. Discografia Orchestrei Filarmonicii „Transilvania”, număra peste 150 de discuri şi este una dintre cele mai valoroase şi ample realizate în ţara noastră.

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” va fi dirjiata de însuşi nepotul celebrului tenor. Născut în Barcelona, într-o familie în care strălucea numele unchiului său José Carreras, nepotul celebrului tenor şi-a făcut studiile muzicale în oraşul natal, apoi la Viena şi Londra. David Gimenéz a studiat la început pianul dar în final s-a decis să se dedice cu totul carierei de dirijor.

Celebrul dirijor a moştenit de la unchiul său atât asemănarea fizică cât şi talentul. Printre celebrităţile cu care a colaborat se numără Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Roberto Alagna, Agnes Baltsa, Kiri Te Kanawa, Juan Pons, Bryn Terfel şi desigur, José Carreras-pe care îl însoţeşte constant în turnee.

Cei ce doresc să îl asculte live pe tenorul cu cea mai frumoasă voce a zilelor noastre îşi pot achiziţiona bilete de la Sala Polivalentă, de la Magazinele Flanco, Librăriile Librarium, Magazinele Domo, Germanos, Vodafone, Orange, Carrefour, Cora, Iulius Mall. Cei ce doresc să comande biletele online, o pot face de pe boletoo.ro, blt.ro, bilet.ro, bilete.ro, myticket.ro sau eventim.ro.

Liviu Andrei
Liviu Andreihttps://www.traiestemuzica.ro
Lucrează în vânzări de mai bine de 10 ani și este pasionat de IT. El a încercat să îmbine utilul cu plăcutul și în anul 2013 a inființat, alături de Iulian Ioncea, site-ul trăieștemuzica.ro. Printre proiectele lui se mai regăsește și site-ul newspack.ro. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.