Justin Bieber a câştigat un proces în care era acuzat de plagiat

Justin Bieber a câştigat procesul în care era acuzat, împreună cu starul american Usher, de plagiat, doi compozitori susţinând că piesa “Somebody To Love” a cântăreţului canadian seamănă cu unul dintre cântecele lor.

justin-bieber-proces plagiat castigat

Compozitorii Devin “De Rico” Copeland şi Mario Overton i-au acuzat pe Justin Bieber şi pe Usher de încălcarea drepturilor de autor şi au intentat un proces împotriva acestora la un tribunal din Virginia, în 2013. Cei doi susţineau că single-ul “Somebody To Love” (2010), interpretat de Justin Bieber, precum şi remixul acestei piese, cântată împreună cu Usher, erau foarte asemănătoare cu o melodie de pe albumul lui Copeland “My Story Ii” (2008). Cei doi compozitori cereau daune în valoare de 10 milioane de dolari, informează Mediafax.

Cu toate acestea, judecătorul Arenda Allen a respins, vineri, acuzaţiile celor doi, potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter.

“Cântecele nu pot fi în mod rezonabil considerate ca fiind asemănătoare. Deşi melodiile acuzaţilor au anumite elemente în comun cu melodia reclamanţilor, starea de spirit, sunetul şi subiectul diferă în mod semnificativ”, a spus Allen.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here