Justin Bieber a donat 545.000 de dolari pentru cercetarea medicală împotriva HIV/SIDA

Justin Bieber, care “încearcă să devină un om mai bun” după mai multe probleme cu legea pe care le-a avut în ultimul timp, a surprins pe toată lumea după ce a donat 545.000 de dolari pentru cercetarea medicală împotriva HIV/SIDA în cadrul celei de-a 21-a ediții a Galei amfAR, desfășurată joia trecută la Antibes, în Franța, conform TMZ.com.

Justin BieberConform unei surse citate de TMZ.com, solistul în vârstă de 20 de ani a uimit celebritățile prezente la gală, printre care Leonardo DiCaprio, Heidi Klum, John Travolta și Sharon Stone, când a anunțat că va face o donație de peste jumătate de milion de dolari.

Organizatorii, prudenți, l-au întrebat cu Bieber dacă nu cumva face o glumă, însă solistul canadian le-a răspuns că se simte inspirat să facă un gest frumos.

Gala eveniment amfAR, în cursul căruia s-au strâns 27,8 milioane de euro — sumă record în cei 21 de ani de la crearea galei de către actrița Liz Taylor — strânge fonduri pentru cercetări în domeniul combaterii SIDA. Pe lângă prețul biletelor de intrare, care este semnificativ, participanții își pot cumpăra la licitație tot felul de lucruri oferite de vedete: de la o călătorie în spațiu, în 2015, cu Leonardo DiCaprio (adjudecată cu 700.000 euro — circa 1 milion de dolari), la tablouri de pictori celebri și bijuterii.

De exemplu, un portret al actriței Marilyn Monroe realizat de Andy Warhol în 1967 s-a vândut cu 350.000 euro, un tablou pictat de Picasso în 1968, cu 380.000 euro și o piesă de Damien Hirst, constând într-o fosilă de mamut veche de 10.000 de ani, aurită, cu 11 milioane de euro. Creația lui Hirst a fost cumpărată de milionarul Len Blavatnik. Artistul, care a donat încă două piese, a participat și el la gală, fotografiindu-se cu Paris Hilton.

O colecție de rochii, concepute de creatori de modă din toată lumea, s-a vândut cu 3,5 milioane de euro, licitația fiind moderată de Sharon Stone. Actrița a oferit și alte articole la licitație, ca o pereche de mănuși care i-au aparținut designerului Karl Lagerfeld (adjudecată cu 10.000 euro) sau o săptămână pe iahtul luxos pe care stă actrița pe perioada șederii la Cannes (cu 350.000 euro).

Printre participanții la gală s-au mai numărat și Harvey Weinstein, Milla Jovovich, Jane Fonda, Jessica Chastain, Marion Cotillard, Gael Garcia Bernal și Paris Hilton. O prezență pitorească a fost Conchita Wurst, câștigătoare a concursului Eurovision din acest an.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here