duminică, iulie 21, 2024
AcasăȘTIRIKanye West, dat în judecată pentru plagierea melodiei „Bound 2“

Kanye West, dat în judecată pentru plagierea melodiei „Bound 2“

Rapperul Kanye West a fost dat în judecată de Ricky Spicer, fostul membru al unei formaţii muzicale de copii, care susţine că melodia „Bound 2”, de pe albumul „Yeezus”, a plagiat un fragment din cântecul „Bound”, interpretat de reclamant în 1970.

Kanye-West plagiat

Ricky Spicer a făcut parte din grupul soul Ponderosa Twins Plus One şi a înregistrat melodia în 1970, la vârsta de 12 ani, când era solistul formaţiei, conform dailymail.co.uk.

„Vocea domnului Spicer este redată exact aşa cum a fost înregistrată, iar vocea sa este auzită de câteva ori”, conform plângerii depuse, luni, la Curtea supremă din Manhattan, New York.

Ricky Spicer, acum în vârstă de 56 de ani, afirmă că a fost uluit când şi-a auzit vocea în melodia „Bound 2”, al doilea single de pe albumul „Yeezus”, care a debutat pe locul întâi în topul Billboard 200 din iunie, notează Mediafax. Fostul solist, care locuieşte în Ohio, afirmă că nu le-a acordat niciodată permisiunea lui Kanye West sau partenerilor acestuia de a-i folosi vocea.

Acesta a mai depus plângere şi împotriva casei de discuri ce a produs albumul lui Kanye West, Roc-A-Fella Records, precum şi împotriva Island Def-Jam Music, Rhino Entertainment şi Universal Music Group. În plângere, Ricky Spicer cere ca rapperul să nu mai cânte melodia respectivă şi să plătească o sumă neprecizată de bani, ca despăgubire.

Titlul „Bound 2” sugerează că această versiune este o continuare a cântecului original. Melodia „Bound 2” este cunoscută, de asemenea, şi pentru videoclipul îndrăzneţ, lansat în noiembrie, în care apare şi logodnica lui West, Kim Kardashian.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.