Lita Ford: „Fostul soţ nu mă lăsa să ascult muzică“

Lita Ford, una dintre cele mai apreciate chitariste din toate timpurile, “regina muzicii rock”, câştigatoare a titlului de “chitaristă legendară” decernat de revista “Guitar Player”, a dezvăluit pentru blabbermouth.net câteva episoade impresionante din cariera sa artistică.

Lita Ford

În interviul acordat la începutul acestei luni pentru publicaţia americană, Lita Ford- pe care fanii din România o pot vedea în concert la Sala Palatului pe 14 martie-mărturiseşte cu o dezarmantă sinceritate cu care şi-a obişnuit publicul că traseul său de la o tânără pasionată de muzică la “regină a rock-ului” nu a fost tocmai uşor.

“Am plănuit totul de la bun început”, povesteşte Lita Ford. “Nu există încă în lumea muzicală o femeie care să poată cânta la chitară şi voce în acelaşi timp, iar atunci mi-am zis: Voi fi eu aceea. Aveam o slujbă care să-mi permită să închiriez un spaţiu pentru a-mi depozita instrumentele, nu a trebuit să-i cer mamei 200 de lire pentru asta. Aşa încât am chinuit chitara Marshall şi am cântat piesele mele preferate zi de zi. Mi-am imaginat că am publicul în faţa mea şi am încercat să învăţ cum să fiu vocalista unei trupe. După câţiva ani în care am tot încercat să mă reinventez, am reuşit – am înfiinţat o trupă cu trei membri şi am lansat albumul Out For Blood”, povesteşte Lita Ford.

Însă, după ce a părăsit trupa feminină “The Runaways” şi a început o carieră pe cont propriu, Lita Ford a fost pusă din nou în situaţia de a se reinventa. În cariera sa a intervenit o lungă pauză, de aproape 15 ani, iar în viaţa personală, un dezastru care avea un punct de plecare foarte clar – relaţia cu Jim Gillette, fostul soţ al cântăreţei, vocalistul trupei Nitro. “Fostul meu soţ era diavolul în persoană!” a declarat chiatarista pentru Blabbermouth.net. “Pur şi simplu mi-a spălat creierul, m-a făcut să uit de pasiunea mea. Fostul soţ nu mă lăsa să ascult muzică. Avea o problemă cu gelozia şi voia ca în viaţa mea să existe doar el. Nu avea voie nimeni să mă strige Lita Ford. Am suferit de stres post-traumatic după această relaţie şi a trebuit să reînvăţ foarte multe lucruri. Cum aş fi putut, în această situaţie, să stau pe scenă, în faţa publicului şi să cânt la chitară?”

După un divorţ presărat cu foarte multe scandaluri, cele mai multe publice şi după ce fostul soţ a reuşit să obţină custodia totală a celor doi copii, Lita Ford s-a reîntors la prima sa pasiune, muzica. “Living Like a Runaway”, colecţia de piese înregistrate de “regina rock-ului” în urmă cu câţiva ani au fost lansată pe piaţă anul trecut. La concertul care va avea loc la Sala Palatului, pe 14 martie, “Living Like a Runaway”, Lita Ford va cânta pentru publicul românesc piese de pe acest ultim album al său, pe lângă hiturile care au făcut-o celebră în cele patru decenii de carieră muzicală.

Pe 14 martie, la Sala Palatului, iubitorii genului pot asculta live hiturile celebrei Lita Ford şi se pot bucura de performanţele artistice ale unei “regine” încă nedetronate a rock-ului. Biletele care au preţuri de la 65 de lei (categoria 3), 85 de lei (categoria 2), 130 de lei (categoria 1) până la 170 de lei (VIP) pot fi achiziţionate de pe vreaubilet.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here