Loredana își perfecționează vocea alături de Lucia Ciobotaru

Loredana, cea mai apreciată cântăreață din România, își perfecționează vocea alături de un specialist în Complete Vocal Technique și are chiar un ritual pe care îl urmează cu sfințenie de fiecare dată înainte de a urca pe scenă.

Loredana si Lucia CiobotaruFie că se pregătește de un recital de 40 de minute sau de un concert care durează 3 ore, Loredana își încălzește vocea împreună cu Lucia Ciobotaru, profesoară de CVT (Compete Vocal Technique), apreciată ca fiind unul dintre cei mai buni “antrenori de voce” din Europa.

“Căutam de multă vreme pe cineva precum Lucia. Un artist adevărat trebuie să evolueze continuu, iar vocea este un instrument cu care poți lucra la nesfârșit. Lucrăm împreună din 2013.  Chiar și înainte de fiecare concert ne vedem live sau pe Skype și facem împreună exerciții de încălzire a vocii vreme de 10 minute”, declară Loredana.

Lucia Ciobotaru este profesor autorizat de CVT (Complete Vocal Techique), are patru școli de voce în Olanda, lucrează cu unii dintre cei mai buni cântăreți și speakeri din Europa, iar în România predă această tehnică la Atelierul de Voce (atelieruldevoce.ro).

“Exercițiile de tehnică vocală sunt esențiale pentru orice persoană care lucrează cu vocea, fie el artist, speaker, om de televiziune sau de radio. Aceste exerciții sunt esențiale pentru setarea vocii și dau acesteia twang-ul necesar. Twang-ul este o poziție a laringelui unde sunetul sună cel mai sănătos și clar. Cu o voce reglată poți face minuni și poți susține concerte live chiar ore întregi”, declară Lucia Ciobotaru.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here