Margareta Pâslaru, invitată la TVR 2 în Duminica Floriilor

În Duminica Floriilor, de la ora 13.00, la “Medalion Margareta Pâslaru”, românii se pot bucura de un cadou special al TVR 2, pregătit de Irina Negraru. Este vorba de o ediţie specială dedicată Margaretei Pâslaru – considerată „artist plurivalent” şi recompensată la începutul acestui an de către Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din România cu premiul de excelenţă pentru întreaga activitate.

Margareta Paslaru

La zi de sărbătoare, TVR 2 dedică o ediţie specială unei legende vii, artistului plurivalent Margareta Pâslaru – a cărei impresionantă carieră artistică de aproape şase decenii a fost strâns legată de TVR. În plus, 65 de compozitori i-au încredinţat creaţiile lor pentru a fi interpretate la TVR, la radio, pe discuri, cumulând aproape 800 de inregistrări, inclusiv muzică populară, compoziţii proprii şi şlăgare internaţionale dintr-un repertoriu de 1000 de titluri.

“Eram elevă şi cântam acompaniată de Paul Ghentzer încă din 1958 la Casa de Cultură Griviţa Roşie. În cadrul unor spectacole televizate cu artişti amatori, în 1959 m-a remarcat compozitorul George Grigoriu, care a compus pentru timbrul meu vocal „Chemarea mării”, înregistrată la Radio în acelaşi an. Concomitent, am fost invitată la o ‘audiţie’ pentru tânarul regizor Valeriu Lazarov în Studioul Naţional de Televiziune din Moliere şi astfel, am ajuns cunoscută şi iubită de marele public din întreaga ţară. Ca urmare, revista Flacăra, m-a ales pentru coperta sa din 1960”.

Aşa cum declară Margareta Pâslaru: “pentru mine, Televiziunea Română a rămas atelierul artistic prin care dăruiesc publicului muzică din sufletul meu. Cei mai valoroşi profesionişti de aici: Lazarov, Gherghinescu, Vornicu, Bocăneţ, Titus Munteanu – mi-au apreciat glasul şi diversitatea interpretării, au pus în valoare originalitatea şi m-au implicat în mari evenimente artistice, precum Festivalul Mamaia sau Cerbul de Aur. Dar, peste ani, şi alte generaţii de profesionişti – precum Dan Manoliu, Liana Săndulescu, Aurel Badea, Elize Stan, Iuliana Tudor, Marina Constantinescu – m-au cooptat în proiectele TVR, în stilul elevat şi de înaltă ţinută artistică specific numai Televiziunii Române.”

Totodată, emisia de duminică este şi cea mai bună ocazie a îndrăgitei artiste de a ura “vibrante energii, divină protecţie şi lumină sufletească tuturor celor care îşi serbează onomastica de Florii”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here