Margareta Pâslaru: „Perfecționismul este o sursă continuă de nefericire“

Sâmbătă, de la 13:00, Florentina Fântânaru are o invitată care, la doar 25 de ani, sărbătorea deja 10 ani de carieră: Margareta Pâslaru.

Pislaru FlorentinaNu mai puțin de 65 de compozitori au compus de-a lungul timpului melodii pentru ea, rolurile pe care le-a interpretat i-au asigurat pentru totdeauna un loc în sufletele românilor, iar sâmbătă, de la 13:00, la „Dincolo de aparențe”, Margareta Pâslaru își amintește pietrele de temelie ale parcursului său artistic și vorbește despre proiectele în care se implică acum. De altfel, invitata Florentinei Fântânaru și-a creat propriul crez, după care își ghidează fiecare faptă: „În tinerețe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim numele spre binele altora”, iar el este susținut în permanență prin implicarea artistei în numeroase proiecte umanitare.

Preocupată în permanență de felul în care își desfășoară activitatea, Margareta Pâslaru recunoaște că are unele seri, după spectacole, când nu poate dormi pentru că se întreabă ce ar fi putut face mai bine. „Meseria cere veșnic o anume îmbunătățire. Perfecționismul e o sursă continuă de nefericire, pentru că știu întotdeauna că se poate mai bine”, declară Margareta Pâslaru.

1 COMENTARIU

  1. Mircea Alexandrescu: “Pentru Margareta Pâslaru recitalul sustinut la Casa Armatei nu a fost o obișnuită apariție scenică, ci un jubileu. La 25 de ani, cântăreața, actrița de teatru și film, am numi-o chiar personajul Margareta Pâslaru, a împlinit zece ani de viață în conștiința publicului zece ani de activitate. Talentul “arde etapele”, spun francezii și, la varsta la care altii fac primii pași șovăielnici, Margareta Pâslaru este un nume cu acoperire și pe alte meridiane (vezi premiile pe care le-a obtinut la festivalurile de la Sopot până la Cuba). Spectacolul cu care a înțeles să-și serbeze (tot prin muncă) deceniul ei de artă, n-a fost nici el o simpla festivitate cu cântec, ci a marcat, poate, o noua treaptă a aspirațiilor ei artistice; recitalul spectacol, cunoscut in lume sub denumirea de “One-man-show” adică un spectacol susținut de un om, dar care trebuie să te țină și să te mulțumească pe tine spectator ca o întreagă distribuție. Margareta Pâslaru, singură – sau poate nu singură, căci a stat tot timpul alături de perseverența, farmecul și încăpațânarea ei, ne-a multumit, așa cum uneori o întreagă distribuție nu izbutește s-o facă. Cinste ei! Cinste muncii!” (Cinema nr. 1 – ianuarie 1969)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here