„MasterChef – Proba celebrităţii“: Don Baxter a intrat la testul sub presiune

Seara de marţi nu a adus eliminări la „MasterChef – Proba celebritatii“, însă a venit cu multă tensiune la prima cutie a misterelor, emoţii şi fascinaţie la întâlnirea cu un bucătar de cinci stele, chef Samuel Le Torriellec, şi un verdict din partea juraţilor: Carmen Şerban, Gabriela Irimia, Laura Cosoi, Elena Lasconi, Gina Pistol, Jojo şi Don Baxter au intrat la testul sub presiune care se va desfăşura în ediţia de săptămâna viitoare.

don baxter masterchef ed 2_05

Cutia misterelor a fost o reală provocare pentru cele 15 vedete. Deşi mulţi se aşteptau ca sub cutii să găsească un singur produs, spre uşurarea lor proba le-a adus o gamă mai largă de produse, dintre care au avut posibilitatea să prepare fie deserturi, fie feluri principale. „Aveţi în faţa voastră multe combinaţii“, i-a încurajat chef Scărlătescu, în vreme ce chef Bontea a punctat: „Aşteptăm de la voi mai multă fantezie“.

Cu toate acestea, au fost şi câţiva concurenţi care nu s-au sfiit să recunoască deschis că proba nu a fost deloc una uşoară, ci le-a dat reale bătăi de cap. „E o nenorocire. Mă aşteptam să fie acolo măcar o bucată de carne“, a exclamat Strunilă. „Am găsit coriandru verde, pe care eu nu-l suport. Bine că era acolo şi altceva, că nu aş fi gustat, mai bine mâncam farfuria“, a spus Josan, în timp ce Don Baxter a recunoscut că este mai greu decât ar fi crezut.

Proba a adus şi câteva alegeri neinspirate din partea unor vedete, care şi-au văzut farfuriile aruncate la gunoi. Dacă Gabriela Irimia şi Carmen Serban au făcut clătite, preparate care au sfârşit în coşul de gunoi, Octavian Strunilă a dat greş cu o tartă cu fructe despre care Cătălin Scărlătescu a spus că are nevoie de un picamăr pentru a o scoate din oală, după care a dat cu ea de pământ, la propriu.

„La MasterChef nu se fac clătite“, le-a atras atenţia chef Dumitrescu Gabrielei şi lui Carmen, aceasta din urmă atrăgându-şi criticile juraţilor şi pentru omleta pe care a prezentat-o în faţa lor. „Nu a mai făcut nimeni la MasterChef omletă“, a spus chef Scărlătescu uimit de alegerea lipsită de originalitate a cântăreţei.

Cu umorul caracteristic, Octavian Strunilă şi-a susţinut cât a putut de mult alegerile culinare din această probă. „Vreau să ştiu de ce nu este bună. Dacă eu am făcut-o după o reţetă, dacă aşa scrie în reţetă şi nu iese, înseamnă că cel care a scris reţeta are o problemă şi eu sunt un tâmpit pentru că m-am luat după el“, a exclamat el. „Aici noi jurizam, nu tu. Lasă glumele acasă“, a ripostat Cătălin Scărlătescu.

adrian daminescu masterchef ed 2_09

Cu toate acestea, proba a adus si laude din partea celor trei chefi, care au apreciat desertul făcut de Monica Irimia, au felicitat-o pe Elena Lasconi atât pentru mâncarea gustoasă, cât şi pentru faptul că a gătit din ingredientele găsite sub cutie nu unul, ci trei preparate, şi l-au desemnat câştigător al probei pe Adrian Daminescu, cel care a ales să gătească un pandişpan cu fructe.

Pacha Man nu a scăpat nici săptămâna aceasta de raţă, numai că de data aceasta farfuria sa a fost apreciată şi lăudată de juraţi, care l-au încurajat spunându-i că se apropie foarte mult de platingul etalon. „Nu mă aşteptam să reproduci aproape 90% farfuria lui chef Samuel“, l-a lăudat Sorin Bontea.

Şi Monica Irimia s-a descurcat bine cu preparatul pe bază de carne de raţă, deşi a fost pentru prima oară când a gătit aşa ceva. „Monica a gătit un piept de raţă perfect“, a spus Florin Dumitrescu. Iar Alex Dima a fost de-a dreptul mândru şi foarte fericit să vadă că chef Scărlătescu şi chef Samuel i-au apreciat friptura de miel şi nu s-au mai oprit din mâncat.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here