Maxim Belciug va susţine un recital la Teatrul de Artă București

Sâmbătă, 12 martie 2016, de la ora 21.15, iubitorii de finețuri muzicale sunt invitați la Teatrul de Artă București, pentru un recital extraordinar susținut de Maxim Belciug, maestrul chitarei și al Încântărilor.

afis_maximbelciug_12martie

Dacă în formulele de duo cu care ne-a obișnuit în ultimul timp chitaristul caută cu eleganță să-și pună în valoare partenerul, punctul de sublim nu i se oferă decât în ocaziile în care se regăsește singur cu chitara sa. Sunt momentele sale de sinceritate totală, când lasă în urmă constrângeri și mode și își permite să viseze din vârful degetelor.

O fi poate sonoritatea specială a chitarei, atât de diferită de timbrul cunoscut al unei viori sau al unui pian, ori îmblânzirea totală a tehnicii care pe mulți instrumentiști îi ține captivi, însă la Maxim Belciug un lucru e cert: chitara plânge și iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca o orchestră ireală care atacă pasional fără să-i pese de drumul înapoi.

Lipsite de luciul exterior al punerii în scenă, recitalurile sale oferă în schimb prilejul intimității cu o fantezie. Fantezia unui artist pentru trăirea muzicii.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here