sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăȘTIRIMihai Trăistariu, Doru Todoruţ şi Ovidiu Anton, printre finaliştii Eurovision România 2016

Mihai Trăistariu, Doru Todoruţ şi Ovidiu Anton, printre finaliştii Eurovision România 2016

Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, Mihai Trăistariu, Vanotek feat. The Code & Georgian şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ sunt cei şase finalişti ai Eurovision România 2016. Ei vor concura pe scena de la Baia Mare în finala Eurovision de duminică, 6 martie, de la ora 20.30, transmisă în direct şi în exclusivitate de TVR.

finalistii Eurovision Romania 2016_7014

Primii patru, Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena şi Mihai Trăistariu, au fost desemnaţi de juriul de specialitate, iar Vanotek feat. The Code & Georgian, precum şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ au fost votaţi de public.

În urma notelor obţinute de la juriu, cel mai mare punctaj a fost obţinut de Ovidiu Anton, cu piesa „Moment of silence”: 54 de puncte.

Cei de la Dream Walkers au obţinut, în urma votului juriului, 47 de puncte. Cei patru tenori pe care compozitorul Cristi Faur îi îndrumă şi pentru care a compus piesa „Let it shine“ au cules aplauze la scenă deschisă din partea publicului băimărean. Juriul a fost de asemenea impresionat de interpretarea lor, dar le-a reproşat lipsa unui show pe măsura interpretării şi compoziţiei.

Florena a reuşit să iasă în faţă cu melodia „Behind the shadows” (compusă de Gabriel Hiuban şi Laurenţiu Duţă, versuri Adam Powers), să ridice publicul în picioare în Sala Sporturilor de la Baia Mare şi să treacă în finala Eurovision România cu 44 de puncte.

Cu un show ce include dansatori care au pe costumele lor negre circuite luminoase, şi o melodie al cărei titlu, „Paradisio”, l-a visat, Mihai a reuşit să obţină 33 de puncte. El este al patrulea finalist al Selecţiei Naţionale 2016.

984 de voturi din partea publicului i-au trimis pe Vanotek feat. The Code & Georgian, cu piesa „I’m coming home”, în finala concursului Eurovision România.

Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, cu melodia „The voice”, încheie lista finaliştilor Selecţiei Naţionale. Ei au primit 852 de voturi de la telespectatori şi şansa de a continua lupta pentru un loc pe scena de la Stockholm.

Iulian Ioncea
Iulian Ionceahttps://www.traiestemuzica.ro
Cu o experiență de aproape 10 ani în presă, Iulian Ioncea a debutat la ziarul Adevărul de Seară în anul 2009. După câteva luni, a făcut pasul către ziarul Adevărul, iar în anul 2012 s-a mutat la site-ul eva.ro. În 2013 a pus bazele site-ului trăieștemuzica.ro, iar peste doi ani ocupa și funcția de PR la Consiliul Concurenței. Din 2017 se ocupă și de comunicare online la Cat Music. E-mail: [email protected]

LASĂ UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.