Mircea Baniciu: „Fără emoție nu se pot face lucruri adevărate pe scenă“

Mircea Baniciu a fost invitatul lui Lucian Boariu în matinalul Rock in the Morning de la Rock FM și le-a vorbit fanilor despre noul proiect Pasărea Rock, realizat împreună cu foștii colegi de la Phoenix, invitându-i la turneul național pe care îl vor desfășura în aprilie.

Mircea Baniciu Pasarea Rock„Proiectul Pasărea Rock a fost gândit mai devreme, cu un an, doi înainte, în care am reluat colaborarea mea cu Ioji Kappl, basistul trupei Phoenix, care a venit înspre mine, după ce a părăsit și el echipa. După un alt timp, în momentulo în care a venit și Ovidiu Lipan, lucrurile au început să o ia serios înspre ceea ce se întâmplă astăzi, proiectul Pasărea Rock”, a spus Baniciu, adăugând că mai are un proiect „mai puțin rock” împreună cu Kappl și Țăndărică, intitulat Meșterul Manole.

„Noi am încercat să reevaluăm valorile sau potența și ideile pe care le-am avut împreună în Phoenix și să încercăm să mai continuăm, pentru că mai e de continuat, mai e loc, energie pentru a face un lucru bun” a mai spus invitatul.

Baniciu i-a invitat pe fani la concertul care va avea loc pe 25 martie la Sala Palatului, dar și în turneul pe care noua trupă îl va începe în țară. Pasărea Rock va concerta în Constanța (7 aprilie), Galați (8 aprilie), Bacău (9 aprilie), Iași (10 aprilie), Sibiu (11 aprilie), Timișoara (12 aprilie), Oradea (13 aprilie), Cluj-Napoca (14 aprilie) și Buzău (26 aprilie).

Artistul le-a dezvăluit ascultătorilor Rock FM și ce piese vor fi cântate la concerte. „Vor fi piese din repertoriul Phoenix, deci piesele lui Ioji Kappl, piesele mele – care nu sunt neapărat Phoenix, piesele rock, pentru că vor trebui incluse piese mai hard în spectacol. Piese noi vor fi ‘Meșterul Manole’ în varianta nouă, ‘Praznic năpraznic’, ‘Legenda’, vor fi unele mai puțin ascultate în ultima vreme de pe albumul ‘Mugur de fluier’, cum ar fi ‘Muzică și muzichie’”, i-a spus Baniciu lui Lucian Boariu.

„Fără emoție, nu se pot face lucruri adevărate pe scenă. Emoția vine fără să-ți dai seama, vine fiindcă orice lucru pe care îl faci trebuie să transmită ceva, iar dacă nu ai emoție, nu transmiți nimic, important e ca aceia care ne simt, ne văd, ne ascultă să perceapă emoția aceasta. Și atunci lucrurile se pot lega mai frumos”, a mărturisit artistul la Rock FM.

Mircea Baniciu a declarat că trupa se gândește și la un album, la realizarea căruia ar putea lucra după turneul național din aprilie.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here