Mugur Isărescu este de acord cu Puya: „Bagă bani“

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu este de acord cu versurile melodiei “Bagă bani”, lansată în vară de Puya şi Don Baxter, arătând că dilema între economisire şi consum a fost dezbătută de mari economişti şi s-au luat premii Nobel pentru opinii contrare, “aşa cum se întâmplă în economie”.

puya-don-baxter-baga-bani-video-2

“Când ai miloane, eşti cel mai tare, Banii ştii nu stau pe loc, Faci milioane, Eşti cel mai tare, Decât să stai să-i strângi, Mai bine să îi cheltuieşti” sunt versurile din melodie citate de un jurnalist care a întrebat cum vede banca centrală dilema între consum, opţiunea actuală a Guvernului şi a BNR, şi economisire, cea din urmă constituind baza internă de investiţii.

Ziaristul a explicat că a ales această întrebare pentru a-l ajuta pe guvernatorul BNR să-şi ducă mai uşor mesajul peste zidurile BNR.

“Pe această temă a raportului între economisire şi consum s-au luat şi premii Nobel, într-o manieră de multe ori conflictuală, aşa cum se întâmplă în economie: unul a spus ceva şi a luat premiul Nobel şi celălalt a spus exact pe dos şi a luat premiul Nobel. Noi putem să-i dăm crezare şi dreptate lui Puya, sau cum aţi spus dumneavoastră, nu ştiam că-l cheamă aşa pe cel care cântă, Puya parcă i-aţi spus, da? Când m-am referit, dacă este să fiu precis, că nu vrem să apăsăm prea mult pe această pedală, am spus că nu vrem să descurajăm foarte tare economisirea”, a explicat Isărescu.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here