Narcis Ianău, fost finalist la „Românii au talent“, este membru al corului Gregorian

Narcis Iustin Ianău, finalistul primului sezon al show-ului „Românii au talent”, ajunge acasă pentru primul concert Gregorian în România, un proiect rupt din coasta Enigma, un eveniment simfonic rock, ce va avea loc pe data de 16 mai, la Sala Palatului din Bucureşti, începând cu ora 20.00.

Poster corul Gregorian

După ce a publicat un cover de excepţie după aria „Un bel di vedremo”, din Madamă Butterfly a lui Giacomo Puccini, reuşind, astfel, să fie primul bărbat din lume care interpretează această arie de operă, Narcis, fostul concurent de la „Românii au talent”, a devenit unul dintre membrii activi ai celebrului cor Gregorian.

La început, Gregorian a fost mai mult un grup de orientare pop, ce a luat fiinţă „din vena” proiectului new age, ambient-downtempo-Enigma. Sub acest concept au înregistrat albumul Sadisfaction cu voci aduse de la The Sisters of Oz: Susana Espelleta (soţia lui Frank Peterson de la acea dată) şi Birgit Freud. Oricum, a fost singurul album în acest stil, ce după ani a condus la ceea ce mulţi dintre noi cunoaştem: albumele Masters of Chant.

În 1998, Peterson şi echipa lui formatată din Jan-Eric Kohrs, Michael Soltau and Carsten Heusmann au reinventat proiectul, de data aceasta hotărându-se să păşească pe zona cântecelor în stil Gregorian. Selecţia cântecelor era foarte strictă. Pentru fiecare album piesele au fost atent selecţionate, aceasta pe lângă melodiile compuse de Jan-Eric Kohrs, Amelia Brightman şi Carsten Heussman. Doisprezece vocalişti au fost angajaţi să înregistreze piesele într-o atmosferă bisericească, pentru ca sunetul să fie unul cât mai aproape de adevăr.

„Masters of Chant” a ajuns la finalul poveştii, Gregorian punând punct celor 10 volume muzicale, un incredibil succes peste tot în lume, un întreg marş triumfal pe care au ales să îl celebreze printr-un turneu emoţionant, turneu ce se va opri şi la Bucureşti.

Cu vânzări de peste 10 milioane de albume, premiat cu Aur şi Platină în 18 ţări, producătorul Frank Peterson, creierul Gregorian, este în mod cert unul dintre cei mai prolifici artişti germani.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here