Nicu Covaci: „Cât timp fanii ne fură, nu mai fac discuri. De vină este sistemul“

Invitat de matinalul Lucian Boariu la Rock in the Morning, Nicu Covaci le-a vorbit ascultătorilor Rock FM despre noul album Vino, Țepeș!, pe care trupa Phoenix se pregătește să-l lanseze în acest an.

Nicu Covaci„Intenția de a face un nou disc este una nouă, pentru că decisesem să nu mai scot un disc. Atât timp cât fanii noștri ne fură de pe internet, nu sunt dispus să mai fac discuri. Dar nu sunt ei de vină, de vină este sistemul planetar. Toate formațiile de pe planeta aceasta trebuie să meargă să cânte pentru a-și câștiga existența”, a declarat Covaci la Rock FM.

„Am decis să facem un disc pentru că a apărut o nouă situație. Vechii membri ai formației Phoenix m-au părăsit și s-au dus fiecare în direcția lui, dar Phoenixul renaște, Phoenixul întinerește, Phoenixul este blestemat să ardă și să renască. Am o formație nouă, cu membri noi, tineri și aș vrea să stau într-o zi într-o sală să aplaud o tânără formație Phoenix. Vreau să ducă cineva steagul mai departe. Cât timp mai stau cu chitara în mână? Hai să fim serioși!”, a continuat acesta.

Invitatul a declarat că versurile albumului aparțin marilor scriitori români. „Am adunat din literatura română, de la cei mai teribili și vestiți scriitori ai noștri pe care, la fel ca pe mine, i-a preocupat istoria acestei țări, texte – Coșbuc, Macedonski, Eminescu, Alecsandri – texte care sunt toate pe aceeași linie: Haideți să ne găsim șira spinării, să nu lăsăm pe nimeni să ne calce în picioare”, a dezvăluit artistul la Rock FM.

Albumul, care va avea zece piese, va fi finalizat la începutul lui noiembrie, lansarea urmând să aibă loc la Teatrul Național, pe 17 noiembrie.

„Plan de promovare sigur că există, dar îmi lipsește o echipă care să lucreze pentru noi. Avem nevoie de management, avem nevoie de impresariat și, din păcate, nu reușesc în România să mai pun cinci oameni împreună să lucreze la o temă. Fiecare îl dărâmă pe celălalt”, i-a spus Covaci lui Lucian Boariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here