Outernational Days, un nou festival de world music în București

Un nou festival de world music, Outernational Days, va avea loc în București, în perioada 1-3 iulie, în Grădina Uranus și în Control Club.

poster_web_Outernational_Days

Evenimentul Outernational Days va aduce pe scena locală din România trupe și artiști din întreaga lume, precum și o serie de evenimente discursive. Vor avea loc concerte cu trupe și muzicieni din Congo, Burkina Faso, Turcia, Egipt, USA și România, DJ set-uri, conferințe, performance-uri şi filme documentare.

Outernational Days își propune să definească mai concret termenul generic de „world music” sau „musique du monde”, în căutarea aspectului autentic, original, specific și mondial din muzica de azi.

Outernational este un termen relativ nou folosit în muzică și muzicologie și se referă la genuri de muzică actuală, contemporană, specifice unor subculturi sau periferii din spațiul cultural ce nu se identifică în mod direct cu normele vestice / occidentale.

Outernational se află la polul opus față de internațional. Are propriile forme de promovare și diseminare culturală care funcționează și la nivel global, chiar dacă de cele mai multe ori vin din periferii, atât culturale, cât și geografice.

Muzica asimilată ca fiind Outernational se regăsește pe tot parcusul Asiei Mijlocii, în Estul Asiei, Africa, Europa de Est, inclusiv în România.

Mișcarea Outernational se caracterizează în primul rând prin diversitatea muzicală, multe dintre trupe sau din artiști inspirându-se din muzica lor tradițională sau din cultura specifică a comunității din care provin. Nu este un gen în sine, ci mai degrabă o platformă de promovare care funcționează la nivel global.

A fost pus în vânzare un număr limitat de bilete pentru toată durata festivalului, la prețul de 70 de lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here