Pasărea Rock a zburat de pe scena Sălii Palatului direct în inimile spectatorilor

Ultima zi de marţi din luna martie a anului 2014 a fost una specială pentru formaţia Pasărea Rock, înființată de Josef Kappl, Mircea Baniciu și Ovidiu Lipan Țăndărică. Trupa a susţinut, la Sala Palatului, primul mare concert în actuala formulă, cu invitaţi precum Cristi Gram, Teo Boar, Vlady Cnejevici, Marius Bațu, Costin Petrescu şi Mani Neumann, şi sub numele de Pasărea Rock.

pasarea rock concert sala palatului bucuresti

Spectacolul a fost împărţit în trei părţi şi au fost cântate melodii din repertoriul Phoenix şi al lui Mircea Baniciu, dar şi piese noi semnate Pasărea Rock, precum „Praznic năprasnic“ şi „Legenda“. De multe ori, spectatorii (aproximativ 4.000) prezenţi în Sala Palatului s-au ridicat în picioare şi au aplaudat la scenă deschisă prestaţia celor prezenţi pe scenă.

Cele mai apreciate melodii de către public au fost, fără doar şi poate, „Nunta“, „Andrii Popa“ şi „Mugur de fluier“, interpretate de membrii formaţiei Pasărea Rock la primul bis. La al doilea bis, Josef Kappl, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Cristi Gram, Teo Boar, Vlady Cnejevici, Marius Bațu, Costin Petrescu şi Mani Neumann au cântat, pentru a doua oară, melodia „Praznic năprasnic“, prima piesă lansată sub numele de Pasărea Rock.

Muzica a fost completată de proiecții, dar și de costume special create de către echipa Atelierul de Haine, având în vedere elementele reprezentative și personalitatea fiecăruia dintre artiști. Mai mult de atât, costumele sunt și parte a unui program social, fiind cusute în sate din mai multe zone ale țării, în scopul susținerii tradițiilor românești.

În sală, toată lumea se întreba, mai în glumă sau mai în serios, de ce nu sunt probleme de sunet, aşa cum se întâmpla pe vremea când Ţăndărică, Baniciu şi Kappl cântau alături de Nicu Covaci în formaţia Phoenix, iar acesta din urmă se plângea mereu de problemele fictive sau nu care apăreau pe scenă.

Printre spectatorii de la Sala Palatului s-au regăsit şi câteva vedete, dintre care le amintim aici pe Teo Trandafir, Ana Baniciu şi Diana Dumitrescu, dar şi nume mari din lumea sportului, precum Helmut Dukadam și Octavian Bellu.

După concertul de la Bucureşti, formaţia Pasărea Rock va pleca în turneu naţional, urmând să susţină concerte în nouă oraşe: Constanţa, Galaţi, Bacău, Iaşi, Sibiu, Timişoara, Oradea, Cluj şi Buzău.

Loading...

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here