Peste o sută de artiști, la cea de-a doua ediție a Festivalului Electric Castle

Cea de-a doua ediție a Festivalului Electric Castle se va desfășura timp de 4 zile, în perioada 19-22 iunie 2014, la Castelul Banffy din Bonțida, județul Cluj, sub deviza „Bigger / Stronger / Better” – „Mai mare / Mai tare / Mai bun”, iar organizatorii anunță că vor concerta peste o sută de artiști. Festivalul se extinde și cu o scenă nouă.

ElectricCastle_poster_48x68_bonobo

„Am fost încurajați de reacțiile extraordinare venite după prima ediție, așa că încercăm să ridicăm standardul și mai mult vara viitoare. Creștem numărul de artiști la peste o sută, extindem perioada cu încă o zi și vom avea o scenă în plus, exclusiv pentru dub-reggae. Alături de cei de la Transylvania Trust, care gestionează lucrările de renovare ale Castelului Banffy, ne dorim să punem cât mai mult în valoare acest adevărat Versailles al Transilvaniei”, a declarat Teodor Negrea, reprezentantul Boiler Events, organizatorul festivalului.

Primele nume anunțate pentru cea de-a doua ediție au fost Wilkinson, Foreign Beggars, Oliver Koletzki și Dub Pistols. Următorul care a anunţat că va participa la Electric Castle a fost cunoscutul DJ Rusko, considerat unul dintre cei mai buni DJi din lume și unul din fondatorii dubstep-ului. Acesta vine pentru prima dată în România. Odată cu anunţul lui DJ Rusko și-au mai confirmat prezența artiști apreciați la nivel internațional precum Kraak & Smaak, Delta Heavy, Adam Freeland, The Correspondents, Channel One Soundsystem, Fred & Grafix, Arms and Sleepers, Mungo Hi Fi, alături de trupa românească Subcarpați.

Thievery Corporation revin după 6 ani în România, în formulă completă (13 oameni pe scenă) și vor susține un concert în cadrul celei de-a doua ediții a Electric Castle Festival, desfășurat la Castelul Banffy din Bonțida, județul Cluj. Trupa reprezintă al doilea „cap de afiș” anunțat de organizatori, după ce DJ Rusko a confirmat că va veni la festival pentru a susține primul său concert din România.

Bonobo vine şi el pentru prima oară în Transilvania, pentru un mult așteptat show live. El va urca pe scena Electric Castle alături de 11 muzicieni (cuartet de suflători și tromboniști, chitariști, clăpari, percuționiști și violoniști) pentru o interpretare live de excepție. Concertul face parte din turneul de promovare al ultimului său album The Norh Borders.

Un alt nume confirmat pe scena Dance a festivalului este germanul Chris Liebing, unul dintre părinții muzicii techno, renumit pentru improvizațiile pe care le face în timpul seturilor sale, tocmai din acest motiv, el declarând că nu ar putea reproduce de două ori un set live de-al său.

Freestylers (în formulă live) și Gramophonedzie se numără și ei printre noile numele care completează lista muzicienilor ce vor putea fi auziți pe scena Electric Castle Festival, între 19 și 22 iunie.

Muzica experiementală nu a fost nici ea neglijată, pe scena dedicată acestui gen, fiind confirmați Rangleklods, Ishome și Egokind.

Silent Strike revine la Castelul Banffy, la fel ca și anul trecut, însoțit de propriul său band, iar trupa clujeană Grimus promite un show de excepție în deschiderea Bonobo.

Loading...

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here