Pharrell Williams şi Al Gore anunţă a doua serie de concerte Live Earth

Muzicianul Pharrell Williams şi politicianul Al Gore vor organiza, pe 18 iunie, a doua ediţie a seriei de concerte Live Earth, pentru a creşte gradul de conştientizare a schimbărilor climatice, la opt ani de la prima iniţiativă de acest fel.

Pharell Williams

Concertele celei de-a doua ediţii Live Earth vor avea loc pe 18 iunie, la Paris, New York şi în oraşe din Brazilia, Africa de Sud, China şi Australia. La eveniment vor participa peste o sută de trupe şi artişti, o formaţie urmând să susţină un concert în Antarctica, dar niciun nume nu a fost anunţat oficial deocamdată, informează bbc.com.

Anunţul privind organizarea evenimentului a fost făcut de Al Gore la Forumul Economic Mondial care are loc la Davos, în Elveţia, între 21 şi 24 ianuarie, iar viziunea sa pentru Live Earth este de a avea „un miliard de voci cu un singur mesaj, de a cere acţiune în ceea ce priveşte schimbările climatice”.

Fostul vicepreşedinte american doreşte să crească presiunea asupra liderilor mondiali pentru a adopta un nou acord global privind climatul, în cadrul discuţiilor care vor avea loc pe această temă în decembrie, la Paris, la o întrunire a ONU.

Producătorul de televiziune Kevin Wall, prezent şi el la Davos, a anunţat că doreşte ca spectacolele să ajungă la un public de două miliarde de telespectatori, prin intermediul a 193 de posturi TV.

Pharell Williams va fi directorul de creaţie al Live Earth 2015, dar nu va concerta la acest eveniment. „Nu vom avea doar nişte artişti concertând pe scene, vom avea, la propriu, toată umanitatea armonizată”, a spus Williams.

Deşi au avut succes privind creşterea gradului de conştientizare a schimbărilor climatice, concertele din 2007 au fost criticate de activiştii din domeniu, care au caracterizat drept o ipocrizie faptul că artiştii zburau în jurul lumii pentru a promova scăderea emisiilor de dioxid de carbon.

Concertele Live Earth din 2007 au avut loc pe 7 iulie, în Sydney, Johannesburg, New Jersey, Rio de Janeiro, Antarctica, Tokyo, Kyoto, Shanghai, Londra, Hamburg, Washington şi Roma, unde au cântat vedete precum Madonna, The Police, Metallica, Beastie Boys, Foo Fighters, Kasabian şi Red Hot Chili Peppers printre alţii.

Citeste si despre:

SAGA Festival prezintă SAGA Rave Plane - o scenă în avion cu petreceri exclusiviste
Biletele de o zi la Untold - sold out în prima etapă de vânzare
N-ai sa crezi ce videoclipuri scoate Richard Stan dintr-un simplu garaj
Connect-R și-a lansat cartea „Din livada cu nuci”, în cadrul Bookfest de la Romexpo.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here