Piesa “It’s the End of the World as We Know It” de la R.E.M. revine in topuri, pe fondul pandemiei de coronavirus

Hit-ul celor de la R.E.M “It’s the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)” a revenit in topuri, pe fondul îngrijorării globale pentru focarele de coronavirus.

Lansata în 1987 (de pe albumul “Document”), piesa îl evidentiaza pe liderul si vocalistul trupei, Michael Stipe, exprimandu-si anxietatea pentru diverse evenimente și pericole care pot schimba lumea. De-a lungul cântecului, el face referire la uragane, cutremure si alte dezastre, punand accent pe constientizarea evenimentelor de acest fel care se petrec in jurul nostru. “Este sfârșitul lumii așa cum o știm și mă simt bine” – asa suna refrenul piesei.

Deoarece criza cauzata de coronavirus continuă să se agraveze la nivel global, si lumea este tot mai panicata, melodia a reintrat ieri, 13 martie,  în Top 100 USA iTunes, conform statisticilor oficiale.

Aceasta evolutie spectaculoasa vine la doar câteva zile după ce statusul coronavirusului a fost actualizat la pandemie de către Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, trebuie luat in calcul faptul că numeroase evenimente și turnee muzicale continuă să fie anulate pentru a preveni răspândirea COVID-19, iar presedintele SUA, Donald Trump, a decretat, in seara zilei de 13 martie, stare de urgenţă nationala.

La momentul redactarii acestui material, “It’s the End of the World as We Know It” se afla pe locul 63 in Top 100 USA iTunes, pe trend ascendent. Topul in discutie include cele mai ascultate piese din America prin intermediul Apple Music si este actualizat zilnic.

Infiintata in 1980, R.E.M. a fost una din primele trupe americane de rock alternativ, piese precum „Losing My Religion” sau „Everybody Hurts” aducandu-le succesul pe plan global.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here