Prima formatie care apare pe moneda unei tari

Queen este prima formatie care va aparea pe o moneda – este vorba de o editie speciala, comemorativa a monedei de 5 lire sterline din UK.

Agentia de presa Reuters titreaza ca Monetaria Regala din UK (Britain’s Royal Mint) a emis prima monedă comemorativă cu un grup de rock britanic, în memoria si ca un tribut adus regretatului Freddie Mercury și celorlalți trei membri ai trupei Queen.Pe o parte a monedei este prezentat chipul Reginei Elizabeth (Queen Elizabeth), iar pe cealalta parte trupa Queen. Toate monedele și bancnotele britanice prezinta capul monarhului.

Conform spuselor lui Brian May, chitaristul principal si liderul trupei, acesta este un moment „who would’ve thought it” (cine ar fi crezut), fiind o premiera mondiala.

Moneda, lansată pe 20 ianuarie, prezinta logo-ul trupei și instrumentele sale iconice. Designerul monedei, Chris Facey, a adus un omagiu piesei „Bohemian Rhapsody”, cel mai celebru hit al trupei, prin imprimarea pe moneda a tastelor apăsate pentru notele de deschidere ale cantecului.

Moneda comemorativă este disponibilă în aur și argint, prețurile variind de la 13 lire sterline  până la 2.100 lire sterline pentru o monedă din aur.

Moneda Queen este prima lansare din viitoarea serie „Legende muzicale” a Monetariei Regale Britanice.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here