Primul disc înregistrat de Elvis Presley, vândut cu 300.000 de dolari

Primul disc înregistrat de Elvis Presley, pe când avea 18 ani, care conţine balada “‘My Happiness”, a fost vândut pentru suma de 300.000 de dolari, joi, la o licitaţie prilejuită de cea de-a 80-a aniversare a “regelului rock and roll”, potrivit nme.com.

Elvis PresleyElvis Presley a înregistrat cântecul “My Happiness” în 1953, când avea 18 ani, la Sun Records, un studio de înregistrări din Memphis, condus de Sam Phillips. Realizarea discului de acetat l-a costat pe viitorul star patru dolari, potrivit unor relatări, iar Presley a dus discul acasă la prietenul său Ed Leek, pentru că familia sa nu avea un aparat la care să asculte înregistrarea.

Discul a rămas acasă la Leek, ajungând apoi în posesia nepoatei acestuia, până când aceasta a luat legătura cu administratorii averii lui Elvis Presley, iar înregistrarea a fost scoasă la licitaţie.

Pe de altă parte, câteva sute de fani au celebrat, joi, la Memphis, 80 de ani de la naşterea lui Elvis Presley, în jurul unui tort oferit de familia “regelui rock and roll”, transmite AFP.

Luptându-se cu frigul, nostalgicii “regelui” au aplaudat în momentul în care fosta soţie a cântăreţului, Priscilla, şi fiica lor, Lisa Marie, au tăiat un imens tort cu opt etaje, câte unul pentru fiecare deceniu de la naşterea lui Elvis. Evenimentul a avut loc la Graceland, fosta reşedinţă a artistului. Tortul a fost oferit apoi fanilor, care au putut mânca porţiile la un restaurant învecinat.

“Doamne, este incredibil, sunteţi atât de numeroşi”, a declarat Priscilla Presley, în vârstă de 69 de ani, dând asigurări că Elvis ar fi fost “uimit” să vadă un grup atât de numeros. “N-am fi vrut să fim în altă parte”, a adăugat Lisa Marie, în vârstă de 46 de ani, în prezent cântăreaţă şi compozitoare, care a fost însoţită de cei patru copii ai săi, Riley şi Benjamin Keough şi gemenele Harper şi Finley Lockwood.

La licitaţia organizată joi au mai fost oferite spre vânzare primul permis de şofer al cântăreţului şi vesta pe care a purtat-o în filmul “Dragoste la Las Vegas/ Viva Las Vegas”.

Cele două avioane private ale lui Elvis Presley, pe care fanii le pot vizita la Graceland, au fost, de asemenea, scoase la vânzare, într-o licitaţie separată, dezaprobată de familia artistului. “Proprietarii încearcă să facă bani de pe urma lui”, a scris pe Twitter Lisa Marie.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here