Primul radio dedicat muzicii alternative din România se lansează pe 1 mai

COOPerativa Urbană lansează, începand cu 1 mai, primul radio dedicat 100% muzicii alternative din România. Astfel, Radio COOPerativa Urbană poate fi ascultat online, 24 din 24 de ore, pe cooperativaurbana.ro.

afis cooperativa urbana radio

Radio COOPerativa Urbană este un spatiu virtual audio dedicat exclusiv creațiilor românesti, indiferent de familia muzicală din care fac parte (rock, pop, hip-hop sau electro), dar care nu au acces la media tradițională (mainstream). În plus, va fi o unealtă folositoare promoterilor, producătorilor, artiștilor și publicului, prin polarizarea atenției întregii industrii muzical-alternative din România.

“Radio COOPerativa Urbană este un derivat al site-ului COOPerativa Urbană – o platformă de cultură urbană pe care am creat-o la sfârșitul anului 2012, din dorința de a exista un spațiu virtual dedicat doar zonei underground-alternative, indiferent că este vorba despre muzică, teatru, film, dans contemporan sau fotografie, etc. Și asta, pentru că eu, personal, n-am fost, nu sunt si nici nu o să fiu vreodată un fan al zonei mainstream, așa că am construit un proiect după chipul și asemănarea mea și am adunat lângă mine oameni care să îmi semene. La un an de la lansarea platformei, Cristi Dumitrescu a venit cu ideea înființării unui radio. După care Bogdan Șerban, cel care se ocupă de interviurile cu trupele de la noi din țară – rubrica cea mai citită de pe cooperativaurbana.ro – ne-a propus conceptul de muzică românească alternativă, pe care noi l-am adoptat fără să clipim, mai ales că platforma oricum promova numai acest gen de muzică. Apoi, totul a curs de la sine și iată că ideea a devenit un proiect pe care îl punem pe picioare chiar de Ziua Muncii”, a spus Cristina Hurdubaia (Hurdis), owner COOPerativa Urbană.

Echipa Radio COOPerativa Urbană își propune ca publicul să poată fi părtașul unui experiment antropologic ce va arăta că muzică – ce se naște/produce/ascultă/distribuie în a noastră societate – spune foarte multe despre sistemele de credință, valorile autorilor și publicului acesteia.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here