Pro TV, petiţie pentru ca Ovidiu Anton să nu fie exclus de la Eurovision 2016

În urmă cu doar câteva zile, European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din lume, i-a retras Televiziunii Române (TVR) statutul de membru, din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani, astfel ţara noastră a fost exclusă de la Eurovision.

ovidiu anton pro tv eurovision 2016

„România nu va mai putea putea participa la Eurovision 2016 şi va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU, inclusiv Eurovision News and Sports News Exchanges, dreptul de a transmite anumite evenimente sportive, expertiză legală, tehnică, de cercetare şi de lobby“, se arată în comunicatul celor de la EBU.

Ovidiu Anton, câştigătorul selecţiei naţionale Eurovision 2016 s-a arătat dezamăgit de această decizie şi a spus că ceea ce i se întâmplă este nedrept. „Încerc să zâmbesc, însă e nedrept. Eu rămân acelaşi artist sincer, acelaşi luptător care a câştigat prin votul juriului şi al publicului. Dar, cu toate astea, paradoxal, trebuie să mă declar învins“, a spus Ovidiu Anton.

Din câte se pare, Pro TV îl susţine însă pe Ovidiu Anton şi face tot posibilul ca acesta să reprezinte România în finala care se va desfăşura în luna mai în Suedia. „Am făcut o ofertă la EBU pentru a difuza Eurovision şi pentru a prelua tot ce ţine de participarea României, pentru acest caz specific. Am primit un răspuns că nu putem difuza Eurovision pentru că nu suntem membru al EBU. Suntem însă interesaţi să găsim o soluţie“, a spus Aleksandras Cesnavicius, managerul Pro TV.

Mai mult decât atât, cei de la Pro TV au făcut şi o petiţie online prin care le cer tuturor să îşi arate susţinerea pentru Ovidiu Anton. „Ovidiu Anton este artistul ales de români pentru a reprezenta România la Eurovision. Retragerea din competiţie cu doar două săptămâni înainte de concurs este o mare dezamăgire pentru Ovidiu şi pentru toţi cei care îl susţin. Melodia ‘Moment of silence’ merită să fie auzită pe scena din Stockholm, iar telespectatorii români nu trebuie să fie privaţi de dreptul de a vedea acest eveniment. Astfel, excluderea lui Ovidiu devine o pedeapsă aplicată întregii ţări. Europa trebuie să fie unită, iar Eurovision este cel mai bun exemplu de solidaritate. Susţine-l pe Ovidiu şi semnează această petiţie! Împreună, pentru România la Eurovision“, este mesajul celor de la Pro TV.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here